Ko napada imame u Novom Pazaru i zašto?

Nepoznata lica pokušala su da zapale automobil i kuću imama Hasiba Suljevića u novopazarskom naselju Mur.

Kako saznaje Tanjug, dva ili više lica u crnom automobilu marke “Jepp” stala su sinoć ispred Suljevićeve kuće i polilia bezinom njegov automobil marke “Pasat”. Nakon što ih je video Suljevićev rođak oni su se dali u bijeg ispalivši pri tome više hitaca iz pištolja ka njemu.

Nakon toga su pobjegli u pravcu Ribaića, odnosno Tutina.

Na lice mjesta odmah je izašao javni tužilac Edis Arifović i izvršio uviđaj. On je nalažio da se oduzmu snimci sigurnosnih kamera sa okolnih zgrada. Tužilac nije mogao da iznese više detalja o ovom događaju.

Imam Suljević je rekao da se sve dogodilo oko 1:20 sinoć kada je čuo pucnje nakon čega je došao do prozora da vidi šta se dešava i ugledao dvojicu rođaka.

“Nakon toga sam izašao i saopčili su mi da je moje vozilo poliveno benzinom. U momentu kada je počinilac polio kola bezninom sustigao ga je moj sinovac i pitao šta to radi a on se dao u bijeg i počeo da puca nekoliko puta”, rekao je Suljević za Tanjug.

Suljević smatra da se radi o mučkom napadu, kao što je bilo u slučaju njegovog kolege Nezir efendije. Izrazio je nadu da će policija uspjeti da locira počinioce ovog djela.

U Novom Pazaru je prije nekoliko dana pretučen Nezir Salihović imam Bor džamije.

Njega je više lica pretuklo u blizini kuće a tukli su ga nogama i štanglama.