Kaos u Službi za zapošljavanje USK: “Desant” na radna mjesta “duplih” zaposlenika !?

U  Službi  zapošljavanja Unsko-sanskog kantona kaotično stanje, saznaje normala.ba.

Pouzdani  izvori javljaju da se jutros dogodio nezabilježen presedan – kada  su  službenice Ekonomskog odljeljenja ove Službe  Aida Piralić i Nedina Kurić došle na posao u svojim stolicama  zatekle su Nadiju Kasumović i Mirelu Karabegović!? Šokirane  tražile su  objašnjenje od direktora  Avde Kuduzovića , kadra Demokratske fronte (DF) koji, kako stvari stoje, nema rješenje za  nevjerovatne  kadrovske pretumbacije   koje su mu naturene od “strane politike” a on ih  izvršava . Obje zaposlenice su slučaj prijavile  kantonalnim inspektorima za rad.

 

U međuvremenu u hodnicima Službe procurila je informacija da će još  dva “nova  zaposlenika” sjesti i nečije stolice.  Kaos  je  potpun, ali može biti  i veći.

Direktor Kuduzović je najvjerovatnije  potražio savjet i   pomoć od lidera DF USK  Farke Hodžića Hodže jer su jutros viđeni   u dugotrajnim  razgovorima u bihaćkom hotelu Park. Iz  toga bi se možda i mogao izvući zaključak da Kuduzović traži  da  ga  “vadi  onaj  koji ga je uvalio u probleme”.

Slučaj sa duplim zapošljavanjem u Službi za zapošljavanje USK izbio  je prošle godine kada  je direktor Kuduzović suspendirao 12 službenika  koje je Tužilaštvo USK optužilo  za  različite zloupotrebe. Kuduzović ih je privremeno uklonio sa posla na osnovu nabrzinu sklepanog poslovnika, a  primio na njihova mjesta maltene sutradan nova lica, po svemu sudeći po diktatu DF-a.

No sud  je vratio na posao vrlo  brzo  pomenutih 12 zaposlenika i poništio sporni pravilnik. Kuduzović je potom otpustio nabrzinu primljene zaposlenike , koji su pravdu zatražili tužbom kod nadležnog suda. Presuđeno je u njihovu korist pa se direktor Službe zapošljavanja našao pred “kvadraturom kruga”-pored 12 suspendiranih i  potom vraćenih, morao je po sudskoj presudi vratiti i ostale  na posao. Tako su nastala dupla mjesta i duple plaće, a sve je kulminiralo  jutrošnjim ” ulijetanjem”   Nadije Kasumović i  Mirele Karabegović na  prve slobodne stolice u Službi. Kako je krenulo , teško je prognozirati epilog.