Kamber i kleveta: Suad Karagić “zaradio” 2000 KM od SDA Sanski Most

Federalni zastupnik SDA Asim Kamber i njegova stranka osuđeni  su za klevetu  na Općinskom sudu u Sanskom Mostu u predmetu “Suad Karagić”  a u  februaru ove godine sudija Saša Prole donio  je rješenje o izvršenju naplate od SDA Sanski Most u visini od 2000 KM plus troškovi od 320 KM. U ovoj parnici  SDA Sanski Most zastupao je njne predsjednik Asim Kamber za koga  se vjeruje  da je i autor klevetničkog teksta potpisanog “u ime stranke”.

Suad Karagić objavio   je na svom FB profilu prvu stranu sudskog rješenja o izvršenju naplate  uz ciničan komentar:—On laže, Stranka plaća.

 

U jednom od komentara  objasnio je da postoji(e)  i privatna(e) tužba(e) protiv  zastupnika Kambera koji se,inače, izvještio  u klevetanju  na svom blogu.  Maltene   svaki  njegov  tekst koji  “puči”  od  uvreda  i  sumnjivih navoda o svojim “neprijateljima”  izvrsna je baza  za tužbu. Poznato  je da ga je zbog kleveta  tužila i glavna tužiteljica Tužilaštva USK Fadila Amidžić a taj proces je u toku  na Općinskom sudu Bihać.

 

Asim Kamber vješto krije da je i ranije osuđivan za klevetu (parnični predmeti “Fuad Kurbegović”, ”  Jasminka Horozović”…) a  potura  površnu i lako oborivu tezu  o  svom autorskom “potencijalu”. U  Centrali SDA ,a djelimično i u KO SDA USK neosnovano vjeruju u njegovu političku snagu. Dugogodišnji  pokazatelji o njegovom “minulom radu”  potcrtavaju samo njegovu manipulativnu  aktivnost na prizemnom blaćenju i uništavanju ljudi. Iskrivljavanje istina  o ljudima upravo  su  i temelji  za tužbe za klevetu.

 

U  ranijim polemikama sa  književnim teoretičarima i izdavačima Asim Kamber  se proveo  kao “bos po trnju” . Njegovoj krotafilnoj knjižici   “Slovo o jeziku”  kritičari su metaforički “iskopali kabur”, a iz tih (zaboravljenih)  godina Kamber je ostao  dužan odgovore na pitanja o navodnom prepisivanju (kompilaciji) Zakona o zaštiti okoliša USK ( u vrijeme dok je bio kantonalni zastupnik), navodnoj “diplomi magistra iz  Mostara” i još nekim “sitnicama”. Odnedavno, međutim, traje i propitivanje da li on uopće ima i  fakultetsku  diplomu. Poznato je da je studirao  u Zagrebu i da je, po sopstvenom  priznanju, radio  kao noćni portir na fakultetu. Takođe nije poznato da je ikada  radio  kao profesor jezika.