Kompanije iz BiH deseti put na najvećem međunarodnom sajmu industrijskih tehnologija u svijetu

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine uz podršku Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Herzegovine, te USAID WHAM projekta po deseti put organizuje zajednički nastup bh. kompanija iz oblasti metaloprerađivačke i mašinske industrije na Hannover Fair – najvećem međunarodnom sajmu industrijskih tehnologija u svijetu koji će se održati 23 – 27. 04. 2018. godine u Hannoveru, Njemačka.

Bh. firme, kao i predhodnih godina, nastupaju na odvojenom štandu u Hali-4 (namjenjenoj za podugovaranje), ukupne površine 64m2.

Ove godine na sajmu nastupa sedam bh. kompanija: Medena Commerce Tešanj, Novi Jelšingrad Banja Luka, Medena Commerce Tešanj, Zinkteknik Mostar,TTO Sarajevo, TEM Mandeks Široki Brijeg i TIKT Manufaktura Gradiška.

Hanoverski sajam je tokom više od šezdeset godina izrastao u vodeći svjetski sajam industrijih tehnologija, materijala, a nastup na istom je imperativ za sve koji žele predstaviti tehnološka rješenja, materijale ili proizvode, ali i one koji tragaju za kvalitetnim kontaktima i partnerima.

Za bh. kompanije nastup na ovom sajmu predstavlja dugoročnu investiciju. Kompanije koje su izlagale svoje proizvode više od dva puta, navele su da im je sajam pomogao da ostvare pozitivne pomake u poslovanju i povećanju prodaje.

U okviru sajm HANNOVER MESSE održat će se i poslovni susreti privrednika, u organizaciji Europska poduzetnička mreža (EEN) i drugih profesionalnih organizacija za pružanje podrške biznisu.

Od 2005. godine održano je preko 20.000 poslovnih sastanaka, a učestvovalo preko 3.000 kompanija iz 60 različitih zemalja.