“Pravosudna mafija” i “Uzoriti” Bloger : Objavljeni transkripti na Kamberovom blogu o ljubavnicama Muslimovićevog vozača nisu još korišteni u dokaznom postupku!?

Federalni  zastupnik Asim Kamber (SDA)  u tekstu ” Roditeljska pažnja”  objavljenom  8.maja  2018. na svom blogu i  na lokalnom portalu “bacio je rukavicu” u lice  krajiškom pravosuđu ali i policijskim agencijama BiH .

Podsjećamo, Kamber je u nastavku raspojasane kampanje kojom  lično brani Đevada Muslimovića, bivšeg “kralja krajiških Šuma” i ostale rukovodioce  državnog preduzeća „Unsko-sanske šume“ sinoć objavio  tri transkripta razgovora  Muslimovićevog vozača  Hajrudina Pehlivanovića  sa  intimnim prijateljicama (ljubavnicama) , kao  i transkript  razgovora  tzv. ključnog svjedoka Almira Ćirića.

Ovi transkripti su dio posebnih istražnih radnji (presretnuti razgovori)  koje su vođene u krivičnom predmetu  protiv Muslimovića i ostalih,a koje je vodila Državna agencija za istrage  i zaštitu (SIPA) BiH.

Sumnja se da je Kamber ove  transkripte dobio od zaposlenika SIPA-e čiji je identitet poznat.

Pouzdano se zna – ovi transkripti još uvijek nisu korišteni kao dokazni materijal u krivičnom postupku!! Naime, odbrana  još uvijek nije iznijela svoje argumente, ali  Asim Kamber ih ” u svoje ime ” javno iznosi.

Stoga ozbiljni pravnici krivičari  smatraju  da se  u ovom slučaju  radi o  ometanju rada pravosuđa i uticaju na svjedoke.

Kada je riječ o transkriptima, prema pouzdanim informacijama, radi  se o ogromnom audio materijalu  na 40 CD-ova koje su dobili svih šest optuženih  i njihovi advokati. Ko je zastupniku Kamberu dao na uvid CD-ove, nije poznato, ali  sumnja se i na jednog zaposlenika SIPA-e.   Potrebni su dani i sedmice da se preslušaju svi audio zapisi,a , po svemu sudeći, Kamberu ne nedostaje vremena.

Kako saznaje  normala.ba, Hajrudin Pehlivanović je  kao jedan od svjedoka u predmetu “Muslimović i ostali” danas  ušao  u Tužilaštvo USK i, nezvanično, razgovarao  sa Senadom Ljubijankićem ,tužiteljem u ovom predmetu.

Ranije  je  poznato  da je federalni zastupnik Asim Kamber u lošoj ulozi  Robina Huda, koji  nema nikakvu formalno-pravnu ulogu u ovom krivičnom predmetu  u 15 nastavaka  svog bloga branio  Muslimovića od “pravosudne mafije” . Obećao  je  da će dokazati  da  se radi o monstruoznoj optužnici te da  „njegov“ premijer koga je mjesecima najavljivao  kao  nasljednika posrnulog Hamdije Lipovače nije i ne može biti kriv.

Mediji su tražili poveznicu  sa čudovišnim Kamberovim interesom za ovaj krivični predmet.

Pretpostavlja  se da ima  lični interes koji,logično,  ne može otkriti. Svoj medijsko-psihološki rat Kamber je najviše usmjerio prema svjedocima Tužilaštva USK Almiru Ćiriću i Hajrudinu Pehlivanoviću, ali i glavnoj tužiteljici Fadili Amidžić, tužitelju Senadu Ljubijankiću, istražitelju MUP USK Mirhadu Abdijanoviću te tada postupajučoj sutkinji u ovom krivičnom predmetu Jasminki Karabegović.Njegovi napadi prepuni jarosti i invektiva koje je, čini se, samo on smatrao vrhuncima istraživačkog novinarstva, nisu jenjavali i ometali su vođenje krivičnog postupka zbog čega je na jednom ročištu reagirao i postupajući tužilac Ljubijankić.

 

Dana 23. marta 2017. godine otišla je krivična prijava Tužilaštvu BiH protiv Asima Kambera zbog ometanja rada pravosuđa što je potvrđeno iz Kantonalnog suda u Bihaću. Uz dopis Tužilaštvu BIH u prilogu je dostavljena optužnica Kantonalnog tužilaštva USK broj T01 0 KTO 0018884 13 i ispisi sa Blog-a (15 komada) kako bi Tužilaštvo moglo cijeniti da li  u pomenutim tekstovima ima elemenata krivičnog djela ometanja rada pravosuđa i uticaja na svjedoke Tužilaštva. Glavna tužiteljica Fadila Amidžić uputila je Općinskom sudu u BIhaći privatnu tužbu za klevetu protiv Asima Kambera. Ovaj postupak je u toku.

Nakon 14 mjeseci federalni zastupnik Kamber u ulozi “šervudskog pravednika” iz misterioznih razloga koji bi mogli imati samo neku mračnu pozadinu, objavljuje “sirove” transkripte  iz posebnih istražnih radnji koje je vodila SIPA a da ovi dokazi još nisu korišteni u krivičnom predmetu!? Čudovišno, zar ne!?