Laki je zbunjen: Kamber ne zna da li ga je neko prijavio ili ga goni tužilačka “mafija”!?

 

 

Federalni zastupnik Asim Kamber i predsjednik SDA Sanski Most u izjavi  novinaru “Oslobođenja”  objasnio je da je policijskom službeniku u MUP USK  u zapisnik izjavio  kako  će izjavu dati nadležnom tužiocu Tužilaštva USK.

Takođe  je naveo kako ne zna da ga je neko prijavio ili je Tužilaštvo protiv njega zatražilo krivičnu odgovornost, stoji u tekstu “Oslobođenja”.

No, portal normala.ba objavio je ranije da je razlog službenog poziva Asima Kambera  u MUP USK  prijava Kambera od strane Rifeta Hozanovića, jednog od osnivača  Stranke demokratske aktivnosti (A-sda)  i predsjedavajućeg Gradskog vijeća (GV) Cazin. Kao što je poznato, Hozanović je prijavu  uputio  zbog niza   inkriminacija u  tekstu  “Zar i u džamiji” kojim se on dovodi  u ozbiljnu vezu sa progonom, ucjenama i terorističkim aktivnostima na području Cazina. Kamber je Hozanovića, koji je njegov politički protivnik,  optužio za “kompletnu organizaciju terorističkih udara”.

U pomenutom tekstu  navodi se da je pod Hozanovićevom “palicom” , između ostalog,  minirano službeno   vozilo načelnika policije Ćazima Budimlića, da je sudiji Kantonalnog suda u Bihaću Reufu Kapiću minirano auto i garaža, te da se “u kratkom periodu desilo još ukupno 12 miniranja i brutalnih napada na kadrove SDA”.

Kamber  u današnjj izjavi izbjegava da pomene Hozanovića, a čak ” ne zna”  da li je riječ o nečijoj prijavi.

Naravno da zna, jer mu je to policijski službenik  koji mu je  uzimao izjavu bio dužan reći i  sigurno je da nije napravio takav propust. 

“Puštanje magle”  po veoma sunčanom danu  je nešto  na šta se javnost ,ako već nije,  treba navići u Kamberovom manipulativnom opusu.

U njegovoj djetinjastoj verziji , policija se interesirala  za njegov spisateljski potencijal, a ne  za konkretne navode  o  Hozanovićevom terorističkom bekgraundu i konkretnim slučajevima  terorizma koje je Kamber naveo .

On to dezorijentirano i naivno  prikriva sintagmom ”  određene  okolnosti pisanja”, mada je jasno zašto  je pozvan pred policijskog istražitelja.

Stoga je njegova izjava  o kampanji koja protiv njega traje duže od godinu dana te teško ili nikako provjerljiv “podatak  da je protiv njega objavljeno “400 tekstova u kojima se laže”  novi doprinos medijskoj troposferi u kojoj ovaj federalni  zastupnik  samoinicijativno raspiruje magluštine smanjujući vidljivost istini.

Jasno je da je nadležni tužilac otvorio predmet u konkretnom slučaju ” Kamber-Hozanović” te da su  toku predistražne radnje.

Šta  će dalje biti -čuće se.