Na kraju Balade: Ja sam Karijerist Husein Rošić i nisam ništa gori od onih koji su me postavili !

 

Da  je  u Demokratiji moguće, Narod  koji je Glavni  Poslodavac Vladi Huseina Rošića, davno bi joj dao otkaz.

Istjerao bi je iz državnih kancelarija.

Žargonski- Nogatrans.

Ali Narod  ili Građani ne odlučuje niočemu pa ni o Rošiću i njegovim Ministarskim Pajacima.

Četvrt stoljeća nakon rata vjerovali smo  da nije moguće Takvo Što što nam se ukazalo  sa  Huseinom Rošićem koji je  iz Šipražja Plješevice  u niskom startu  čekao  da uskoči  u Premijersko Sedlo.

Njegov nesebični i opskurni karijerizam od  Općinskog vijeća, preko Skupštine USK i  fotelje  predsjedavajućeg  za koju se čak i fizički otimao, mogao  bi se proučavati  u psihološkim studijama.

Čak  se jedno vrijeme bio prerušio u Savjetnika Premijera i  poput zlobnog Vezira Iznoguda  vrebao  tren kada će u punom mobilizacijskom pogonu pregaziti  Izudina Saračevića . 

Da bi u tome uspio u pomoć mu je pritekao Fikret  Abdić, osuđeni  ratni zločinac (ORZ) i njegova dva  Zastupnika i, dva Viđena  Poltrona Rasim Kantarević i Mirvet Beganović.

Ovu  su ” Originalnu Koaliciju”  podržali i Komandanti Hodža i Maršal, jer što bi  rek'0 njihov Vrhovni Komandant Željko- “ne treba klati vola  zbog šnicle”. 

I naravno, SDA, čiji su zastupnici , npr. Bašagić, Mahmić, Ćufurović febrilno vriskali kako NIKAD, ZANIKAD, I OPET NIKAD neće  u  koaliciju sa ORZ-om.

Husein Rošić  uzletio je k'o đoja u Premijersko Sedlo. Na kostima ubijenih Krajišnika.

Sve što je poslije radio činio  je tako da se ne ogriješi ne o Zakon, nego o svoje  Mentore.

Njegovi   Ministarski Pripuzi  kotrljali  su se poput  odrubljenih glava  na svojim funkcijama glumeći Odgovornost  za Visoke Plate. 

Dragan Polimanac, Jasmin Burnić, Muhamed Ramić, Dževad Malkoč, Anel Ramić , naprimjer, krhotine su  razbijene  Vaze od  jeftine keramike koja je , uglavnom, poslužila  za stranački dizajn i slikavanje.

 

Naravno, a bez toga i ne ide, Nešto se odradilo  i za Sebe.

Tako su ministri Jasmin  Burnić i Anel Ramić  “ogrnuli  kimona” Viših Asistenata  na Univerzitetu u Bihaću koji i služi  za Politička Udomljavanja.

Burnić je od Ministarskih Znanja pokazao visoki stepen Opće Nepismenosti ( slučaj “Hercegbosanska Županija”) i loše Vozačke Reflekse za  profesora  fizičke  kulture ( nezvanično, popravke i šteta na službenom vozilu kojim je u dokolici upravljao malo vozač malo on , iznosila je 13.500 KM).

Ministar policije Ramić u novinarskim krugovima  ostao je prepoznatljiv po jakoj Dioptriji Naočala i podatku da je na ovu funkciju došao kao Nečiji Zet.

Ili drugi Ramić, ministar obrazovanja, koji će ostati upamćen po IstaMbuluneusaglašenim datumima Dnevnica, nego  po iole bitnijim detaljima iz svog resora.

Pa, “Konstitutivni Ministar” Polimanac, Premijerova Djevojka Za Sve, pa čak i za napade na kolege ministre. Uzgred, Polimanac je, to se pokazalo, bio praktički Nesmjenjiv- makneš ga  naveče  iz jednog,a on sutradan osvane  u drugom resoru.

Malkoč  je  nekako upamćen  kao krajiška inačica Rodenovog Mislioca.  On je šutio je non-stop, na svim jezicima svijeta i uzdrmao iz temelja teoriju o Čovjeku kao  Govornom Biću.

Rijetki  od njih pokušavali su protiv Službene Struje  koju je  gurao  Crvenoliki Premijer digitalno upravljan iz Sarajeva  i Sanskog Mosta. Cazina i Velike Kladuše. Istovremeno, On je porukicama i telefonatima zapošljavao podobne  i nudio kojekakve uslugice za svoju portalsku “mašineriju”. Ali, iz obzira  prema “kolegama” nešto  se “moralo” i prešutjeti.

Najgore  su prošli ministri zdravstva, čak pet  je trebalo s vremena na vrijeme  uklanjati,  kako  bi stvari u ovom resoru “išle po loju”.

Npr. kolektivni ugovori i Esencijalna Lista. Ministar Šabulić je morao otići  jer se zalagao , između ostalog, i za  zakonitu Esencijalnu listu, a  kalvariju je prošao i aktuelni ministar Hazim Kapić zbog istih razloga ali  i kredita Kantonalne bolnice,  Husein Rošič i kompanija herojski su se izborili  da dok su oni živi li mrtvi Esencijalna Lista NIKADA MAJCI NE PROĐE na Njihovom Kantonu. Što to nije po Zakonu tim gore po Zakon.

 

Nekih 140 dana prije  oktobarskih izbora, dakle i zvaničnog kraja njegove pošemerene vladavine,  Husein Rošić pored pet  “jablanova” uzima i šestog,  savjetnika  za medije.  Valjda  da mu   pomogne u kampanji  za  oktobarske izbore, šta li.  Da  bude plaćena   alternativa Poljakinji Paulini koja je  s vremena na vrijeme dolazila  na Kanton  i uzaludno urazumljavala  Našeg Pametnjakovića  sa  Doktoratom  beogradske provenijencije.

Ovaj gaf po  “leđima budžeta USK” i  besprizorno rasipništvo ocrtavaju  lik i djelo Najgoreg Premijera u 23 godine koliko  živi ovaj Kanton.

Koji se “začešljava” za neki novi Mandat.