EKSKLUZIVNO: Asim Kamber sa porodicom u Tužilaštvu USK!

Asim Kamber  iz  Sanskog Mosta sa suprugom , sinom i administratorom njegove ugašene stranice  asimkamber.com danas  je  došao  u Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona (USK) u BIhaću   po pozivu nadležnog tužioca, saznaje normala.ba.

Sa njima je bio i njihov advokat.

U  ovoj državnoj instituciji Kamberu i ostalima biće prezentirani dokazi, odnosno  svi predmeti oduzeti tokom pretresa stana i kuće . To je obavezan postupak po zakonu kako  bi se privremeno oduzeti predmeti mogli vještačiti.

To će tužilac učiniti službenom naredbom.

Kao što je poznato, tokom pretresa  pomenutih objekata oduzeti su  računari, laptopi, mobiteli, te veći  broj digitalnih  stikova,a Kamber je pobjegao  iz grada i krio  se kako  bi izbjegao  negativni publicitet.

Federalni zastupnik i predsjednik lokalne SDA predmet  je  obrade  Tužilaštva  zbog  objavljivanja službene tajne  iz transkripata Državne agencije za istrage  i zaštitu (SIPA) BiH koje je ova policijska agencija u posebnim istražnim radnjama službeno pribavila za krivični predmet protiv bivšeg  čelnika “Unsko-sanskih šuma” Đevada Muslimovića i pet njegovih najbližih saradnika.  On je objavio  više tonskih prisluškivanja  koja još uvijek nisu korištena  u krivičnom predmetu “Šume”. Odranije se zna  da je Muslimović Kamberov nesuđeni premijer, a taj “deal” pokvarila je država Muslimovićevim hapšenjem. Stoga se sujetni bloger  i političar  odlučio  da “kazni” državu objavom službenih transkripata SIPA-e.

Javnost je upoznata  da je Kamber ugasio  svoju stranicu sa  objašnjenjem kako je hakiran od strane slovenačkih hakera na javio njeno aktiviranje.

No, stranica je i dalje ugašena.

Administrator  njegove stranice/bloga , nezvanično, priznao je policiji  da mu je Kamber  naredio da ugasi stranicu, očigledno, kako bi sakrio  tragove i  dokaze.

Normala.ba saznaje da su ovom predmetu pridodani  i  slučajevi krađe identiteta na Facebooku i “upada” na FB profile preko kojih su blaćeni pojedini učesnici pretresa a među njima i službenik policije koji je ispred MUP USK vodio pretres stana i kuće Asima Kambera.  Aktivnosti aktiviranja lažnih profila dirigirana je iz Sanskog Mosta.