Pressica: Ministri “ocrnili” Nezavisni odbor, predsjednica Jodanović reći će svoje za sedam dana

Na konferenciji za medije u Bihaću ministri policije  i pravosuđa i uprave Anel Ramić i Nikola Findrik kazali su kako Nezavisni odbor nije dobro obavio svoj posao te da su napravili ozbiljne propuste u  proceduri izbora policijskog komesara USK.

-Nijedan od tri prijavljena kandidata nije ispunjavao kriterije iz člana 38. tačka h. Zakona o unutrašnjim poslovima USK koji predviđa da kandidat ne može biti izabran ako će u toku eventualnog mandata ispuniti uslove za penzionisanje-kazao je ministar Ramić i dodao kako  je Nezavisni odbor  morao odbaciti nepotpune prijave kandidata i odmah poništiti konkurs.

Ramićevom zaslugom Vlada USK je na posljednjoj sjednici usvojila zaključak kojim se MUP USK obavezuje da kompletan materijal vezan za proceduru izbora policijskog komesara, uputi Kantonalnom tužilaštvu i nadležnim policijskim agencijama da preispitaju rad Nezavisnog odbora.

Jodanović:Tajnovitost do petka?

Ajna Jodanović, predsjednica Nezavisnog odbora za izbor policijskog  komesara  USK kazala je danas za naš portal kako zbog odsustva iz Bihaća nije  upoznata sa detaljima konferencije. Na informaciju da su rad Nezavisnog odbora kome je ona na čelu ministar Ramić  i “ekipa”  stavili žig zloupotrebe, nesavjesnog rada  i neprofesionalnosti nije željela davati izjavu.

-Mogu samo reći  da će Nezavisni odbor zasjedati  u petak 6.jula i da ćemotada kazati  šta smo i kako smo radili. Treba svako da radi svoj dio posla. Nadam se  da je to jasna poruka-kazala je  Jodanović.