Barcelona nudi novac i jednog igrača za Miralema Pjanića

U posljednje vrijeme sve više se špekuliše o tome da će Miralem Pjanić ovog ljeta napustiti Juventus, a interes za bh. reprezentativca pokazali su Barcelona i Manchester City.

Već nekoliko sedmica uveliko se piše da Barcelona u svoje redove želi dovesti Pjanića i da njega vide kao zamjenu za Andresa Iniestu. Iz Juventusa su poručili da Massimiliano Allegri ne želi prodati bh. veznjaka, ali također da su spremni pustiti Pjanića ukoliko dođe ponuda od 80 miliona eura.

Iako se prethodnih dana najviše pisalo o tome da Manchester City želi završiti posao čini se da ni Barca neće tako lako odustati. Gazzetta delo Sport je danas objavila da je katalonski klub poslao zanimljivu ponudu na adresu aktuelnog prvaka Italije.

Navodno, Barcelona je ponudila Juventusu oko 50 miliona eura i Andrea Gomesa u zamjenu za Pjanića, ali je Stara dama to ekspresno odbila. Iz Juventusa su još jednom jasno poručili čelnicima Barcelone da Pjanić može ići samo u slučaju da su Katalonci spremni platiti 80 miliona eura za reprezentativca naše zemlje, te da ih ne zanimaju ponude u koje su uključeni neki drugi igrači.