IMENOVANJA Upravni odbor imenovao dr. Anelu Kasumović-Softić za direktoricu Doma zdravlja Bihać na četiri godine

Upravni  odbor Javne ustanove Dom zdravlja Bihać imenovao  je za  direktora  ove zdravstvene ustanove dr.Anelu Kasumović-Softić, specijalistkinju ginekologije i opstetricije,  na mandat od četiri godine  nakon što je ponovljen javni konkurs  za imenovanje  na ovu  poziciju.

Prethodno  je  ministar zdravstva dr. Hazim Kapić  pisanim aktom  dao svoju saglasnost ispred  resora koji  je zadužen za oblast  zdravstva i socijalne politike.

-Ponovljeni konkurs  raspisan je u jednim dnevnim novinama i Službenom glasniku USK i u skladu sa zakonom . Ministarstvo je imenovalo svoja tri člana komisije za izbor i imenovanja , dok su dva bili iz matične ustanove. Na raspisani konkurs javio se jedan kandidat  koji je ispunjavao uslove-kazao  nam je Bajro Dedić, predsjednik Upravnog odbora  Doma zdravlja Bihać.

Dr. Anela Kasumović-Softić prije ovog imenovanja  bila je v.d. direktora  pola godine  nakon čega je bio raspisan i objavljen javni konkurs.No, tada je  zbog političkih pritisaka  od strane Demokratske fronte (DF) da se  za direktora izabere ranije “usječeni”  kandidat, koji nije ispunjavao uslove  tadašnja komisija za izbor i imenovanja , zaključila da se konkurs treba poništiti.

Zanimljivo  je da  Ministarstvo zdravstva USK u novu  komisiju nije imenovalo državnu službenicu Aidu Blažević  koja je  kao  predsjednik prethodne komisije bila najodgovornija za insistiranje na poništavanju javnog konkursa na koji se i tada prijavila  dr. Anela Kasumović-Softić.