Od ponedjeljka su i službeno počeli radovi na Pelješkom mostu. Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić predstavnicima firme izvođača, iz China Road and Bridge Corporationa (CRBC) predao je u Stonu svu dokumentaciju. Otvoren je dnevnik radova i potpisan zapisnik o uvođenju kineskog konzorcija u posao, izvijestio je Večernji.hr.

– Danas je i službeno uveden u posao kineski izvođač radova na Pelješkom mostu. Dugo smo čekali početak radova, nakon ogromnog administrativnog posla koji je obavljen danas službeno počinje teći rok kineskim izvođačima. Uvođenje u posao, smatrali smo zbog zahtjevnog administrativnog posla koji je pred nama u vođenju projekta pa su s nama i naši partneri Ministarstvo regionalnog razvoja i Ministarstvo prometa da upoznamo sve koji će voditi projekt i izvođače sa svim onim što očekujemo od njih, prije svega na samo vođenje radova, ali i na administriranje kako ne bi bili izloženi korekcijama koje bi imale vrlo negativan učinak na projekt – rekao je Josip Škorić, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta.

Mašine i radnici na terenu bit će vidljivi za jedno mjesec dana.

– Krajem avgusta ili početkom septembra bi stigla oprema i brodovi s kojih će se raditi pripremni radovi. Ugovorom je predviđeno, s obzirom na promijenjen raster stupova u odnosu na stari projekt, obveza izvođača je napraviti istražne radove na mjestima novih. Neke stvari se moraju obaviti, s obzirom da je došlo do promjene projekta i to je predviđeno – pojasnio je Škorić koji nije želio komentirati može li eventualna tužbe BiH usporiti izgradnju mosta.

– Mi smo operativci i radimo na projektu, a to je politička stvar – rekao je Škorić.

Ukupna vrijednost projekta je četiri milijarde kuna. (Večernji.hr)