ŠEPIĆ U SANSKOM MOSTU – Narod u cijeloj BiH želi promjenu i novu politiku

Predsjednik Nezavisnog bloka i kandidat za člana Predsjedništva BiH, Senad Šepić boravio je  u Sanskom Mostu gdje je, zajedno sa kandidatima Nezavisnog bloka, razgovarao sa poljoprivrednim proizvođačima, mještanima MZ Naprelje, kao i sa poduzetnikom Šefkom Horozovićem.

Tokom razgovora sa poljoprivrednicima, zaključeno da se predstavnici NB-a zalažu da posto  sredstava iz budžeta Unsko-sanskog kantona ide za poticaje i kapitalne investicije u poljoprivredi, što iznosi oko 6 miliona KM.

Šepić je sa saradnicima obišao i šehidsko mezarje Vrhpolje-Hrustovo, gdje je proučena fatiha za nevino ubijene tokom 1992. godine.

U razgovoru sa stanovnicima MZ Naprelje, istaknut je problem kojeg imaju sa firmom LAGER, koja ne samo da uništava rijeku Blihu nego, istovaranjem iskopane jalovine bez ikakvog pitanja, uzurpira i privatnu svojinu građana. Sanska vlast ne želi da odgovori zahtjevima mještana i dozvoljava da se mještani ponižavaju i njihova privatna svojina uništava od strane firme LAGER. Predstavnici NB-a čine sve da se inspekcije, policija, i druge institucije uključe u rješavanje ovog problema. Nakon toga, Šepić je razgovara sa Šefkom Horozovićem, jednim od najboljih privrednika u S. Mostu, čija firma upošljava preko 40 zaposlenih, a bavi se obradom drveta, proizvodnjom tipli i peleta. Šefko ne samo da je dobar i uspješan privrednik nego i veliki humanitarac koji je podržavao mnoge u nevolji. Predstavnici NB-a su posjetili i mezar rahmetli Mehmeda Alagića, gdje su proučili fatihu.

”Želim da ohrabrim naše ljude iz Naprelja i okolnih sela u zaštiti njihovih prava i imovine. Niste sami, a ove truhle sanske vlasti ne bojimo nimalo, znamo ko su i šta su, ne vrijede ništa, a LAGER je prava slika kriminala i korupcije pod nadzorom lokalne vlasti. Promjenom vlasti 7. oktobra, problem LAGERA i problem mještana će se rješavati brže i efikasnije, to je naše obećanje. Poštena država će zaživjeti i u Sanskom Mostu, a u njoj neće biti mjesta za kabadahijsku vlast kakva je trenutna u ovom gradu”, izjavio je Senad Šepić, kandidat za člana Predsjedništva BiH i predsjednik Nezavisnog bloka.

Press služba