Nakon što je razotkriven: Fahrudin Radončić sve patriote BiH nazvao ISIL-ovcima!

Ono što čak i Milorad Dodik ili Dragan Čović izbjegavaju direktno izgovoriti, već to u njihovo ime rade stranački mediji, bez ustručavanja kaže Fahrudin Radončić. Za predsjednika SBB-a su oni koji podsjećaju na genocid u Srebrenici i svakog 11. jula borave u Potočarima, oni koji odaju počast našim šehidima posjetom Šehidskom mezarju Kovači ili oni koji praktikuju islam i idu u džamiju zapravo „ISIL-ističko društvo“, piše Glasistine.com.

Tim je riječima Radončić na stranačkom skupu u Sarajevu opisao viziju države koju imaju sve bh. patriote i to nakon što je priznao informaciju koju je prethodno pokušao sakriti, a to je da je, za razliku od Srebrenice u kojoj nikada nije bio 11. jula ili Kovača, posjetio pravoslavnog episkopa Sergija.

Nije poznato zašto je Radončić krio da je, u društvu kompromitovanog bivšeg SDP-ovca Hamdije Lipovače, posjetio episkopa Sergija, ali je poznato da je to dio dogovora kojeg ima sa Miloradom Dodikom. Njegov partner iz SNSD-a mu je obećao srpske glasove iz Krajine u zamjenu za glasove SBB-ovaca iz RS-a za Milorada Dodika, što je samo jedan u nizu dogovora ovog dvojca s ciljem osvajanja vlasti i zadavanja smrtonosnog udarca državi BiH.

Iako je Radončić potvrdio da je posjetio pravoslavnog episkopa, koji sa Lipovačom gaji veoma prisne odnose, nije objasnio zašto još nikada nije 11. jula posjetio Potočare ili zašto nikada nije na Kovačima proučio Fatihu šehidima koji su dali živote za BiH. Takav prezir prema bošnjačkim svetinjama je nevjerovatan, ali je još nevjerovatnija želja da takav čovjek želi predstavljati Bošnjake na čelu države.

Prije nekoliko dana je otkriveno i da je Dodikov MUP RS-a izdao pasoš BiH Elvisu Keljmendiju, sinu Radončićevog prijatelja i poslovnog partnera Nasera Keljmendija, iako je ovom albanskom mafijašu i narko dileru zabranjen ulazak u BiH. Članovi familije Keljmendi su proglašeni za opasnost po sigurnost BiH, ali im je Radončić preko svog partnera Dodika omogućio dobijanje bh. pasoša, što je još jedna potvrda postojanja koalicije Radončića i Dodika.

Keljmendiji nisu prvi kriminalci koje je Radončić uvezao u BiH. Sa Miroslavom Miškovićem, tajkunom krvnika Slobodana Miloševića, osnovao je u BiH kompaniju President nekretnine, a bošnjačke je političare ucjenjivao i prijetio kako bi Miškovićeva Delta ušla i na tržište Federacije. Nisu tajna ni Radončićevi kontakti sa jednim od najvećih narkobosova Darka Šarića, koji je boravio u njegovoj Radon Plazi.

Radončić u Predsjedništvu BiH bi, jasno je, značilo dva člana tročlanog kolektivnog šefa države koji bi zastupali srpske interese, ali i interese dilera, tajkuna, kriminalaca i ostalog društvenog otpada kojeg ovaj Gusinjanin podmeće Bošnjacima.

/ Glasistine.com/