STEVANDIĆEV I LET JE PAD Raspad stranke zbog SNSD-ove kompenzacije

Ujedinjena Srpska iako minorna politička partija unutar sebe je dobila tri struje koje pokušavaju da uzmu ono malo što je ostalo od pazara sa Miloradom Dodikom. Sa jedne strane postoji potpredsjednica stranke Natalija Trivić, koja ima popriličnu, i za mnoge čak neshvatljivu podršku Nenada Stevandića i koja je do sada obezbijedila jake pozicije kumi i sestri, bez obzira što je sestra Irena Joldžić za direktora Centra za socijalni rad imenovana iz SNSD-ove kvote.Projekat Nenad Stevandić i formiranje političke partije koja će unijeti pometnju u političkom životu Republike Srpske bliži se kraju. Prvo mjesto kompenzacione liste SNSD-a potpuno je razotkrio zadatak takozvanog lidera, takozvane političke partije Ujedinjene Srpske. Kada se predsjednik jedne političke partije nađe na čelu  kompenzacione liste druge političke partije tada je politički mrtvac ili predsjednik te političke partije ili njegova matična politička partija. Iako je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik naišao na jak otpor unutar samog SNSD-a ipak je takozvanom predsjedniku Ujedinjene Srpske poklonio prvu poziciju na kompenzacionoj listi SNSD-a. Nenad Stevandić je dokazao da mu nije strano da ostavi i matičnu stranku i svoje članove na cjedilu i potpunom debaklu na predstojećim opštim izborima. Sve relevantne ankete SNSD-a i SDS-a pokazuju da je takozvana politička partija koju vodi Nenad Stevandić daleko ispod cenzusa i da će mu prva kompenzacija na listi druge političke partije donijeti mandat u PDPS-u ali će uništiti i ono malo glasača. Članstvo Ujedinjene Srpske je u rasulu, početna euforija je nestala, a mnogi više nisu sigurni da je prelazak cenzusa zagarantovan što ističe izvor iz Ujedinjene Srpske. Struje su počele da cijepaju i ono malo glasača koji su ucjenjeni dobijenim poslom u institucijama RS.
Stevandić je veoma blizak sa potpredsjednicom Natalijom Trivić,koju je prvo počastio pozicijom Savjetnika u ministarstvu koje vodi Zlatan Klokić, a zatim načelnicom u Gradskoj upravi Banjaluka. Za Nataliju Trivić se vežu mnoge zloupotrebe koje je radila na poziciji direktora marketinga na RTRS-u i izvlačenja novca prikupljenog od marketinga u privatne džepove. Savjesni radnici na RTRS-u su je tada zvali Nata pola-pola misleći pola sebi pola RTRS-u.

“Natalija Trivić u Banjaluci posjeduje nekoliko stanova, garaža, kuću i živi   izrazito rastrošnim životom”, kaže izvor iz US.
Kuća, stan i garaža u ulici Krajiških brigada nije dovoljna kontroverznoj potpredsjednici Ujedinjene Srpske Nataliji Trivić već je kupila i stan u ulici Prvog krajiškog korpusa u neposrednoj blizini Narodne skupštine Republike Srpske.
     

Druge dvije struje vode Darko Kremenović kontroverzni advokat za koga se vežu mnoge sumnjive  radnje u sudskim procesima, kum i savjetnik Nenada Stevandića, i Slavko Dunjić, doktor iz Gradiške koji je otuđeni krak ove političke partije, koji je u više navrata vodio sastanke i sa Vukotom Govedaricom predsjednikom SDS-a.

Kremenović gubi bitku od Natalije Trivić jer teatralni Milan Petković pik na koji igra Kremenović prema relevantnim anketama ne može preći cenzus. Natalija Trivić je svjesna da prolazak Petkovića znači kraj njenog uticaja na kadroviranje unutar Stevandićeve političke stranke. Natalija Trivić je kadar SNSD-a na posudbi u Ujedinjenoj Srpskoj i njen povratak u staro jato se može očekivati veoma brzo ako ipak izgubi trku sa teatralnim Milanom Petkovićem-Darkom Kremenovićem.

Projekat Nenad Stevandić se završio onog momenta kada je kao predsjednik matične političke partije došao na prvo mjesto kompenzacione liste druge političke partije SNSD-a. Glasačko tijelo u Banjaluci i Republici Srpskoj podjeljeno na dva politička bloka i prosječan glasač birajući između Ujedinjene Srpske i SNSD-a odlučiće se za SNSD što dodatno “nesalomljive” udaljava od prelaska cenzusa. Ujedinjena Srpska da bi popunila nekoliko stotina mjesta u dvorani Obilićevo pribjegava pozivom malobrojnih članova iz cijele Republike Srpske, tvrdi član US.

Kada je projekat Nenad Stevandić pokrenut?

Pakleni plan razbijanja SDS-a, opozicije i DNS-a  kreiran je aprila 2015. godine na tajnoj lokaciji u okolini Banjaluke. Kreator paklenog  plana je S.M, savjetnik u kabinetu predsjednika Milorada Dodika, a za realizatora paklenog plana izbor je pao na tada žestokog opozicionara SDS-a Nenada Stevandića. Nenad Stevandić je vrbovan od strane SNSD-a još 2012. godine kada se smatralo da je rejting Slobodana Gavranovića izrazito nizak i da bi izbornu trku za gradonačelnika Banjaluke,  sa protivkandidatom Draganom Čavićem zasigurno izgubio. Vrh SNSD-a tada povlači džoker „Stevandić“. Nenad Stevandić tada vrši neviđeni pritisak i ucjene na Glavni odbor SDS-a da podrži njegovu kandidaturu za gradonačelnika Banjaluke ili će doći do raspada SDS-a u Banjaluci.

Pakleni plan predviđa istupanje Nenada Stevandića i njegove ekipe iz SDS-a što se događa već  25.05.2015. godine. Član Glavnog odbora SDS-a Nenad Stevandić tada podnosi ostavku na sve funkcije i članstvo u SDS-u, jer je tvrdio da je rukovodstvo te stranke odstupilo od izvorne ideje te stranke. Stevandić je na pres-konferenciji u Banjaluci rekao da će ubuduće biti opozicioni poslanik u NSRS-u te da će glasati u skladu sa svojim opredjeljenjem, što je notorna laž. Pakleni plan predviđa zadržavanje Nenada Stevandića na funkciji potpredsjednika Narodne skupštine RS-a koja je tada pripadala opozicionom SDS-u, formiranje kluba SDSK-a i kupovanje poslanika i odbornika koji su “nezadovoljni” svojim statusom u matičnim strankama. Početne smjernice predviđaju filtriranje Nenada Stevandića i ljudi koji su zajedno sa njim izašli iz SDS-a u DNS.

Marko Pavić i Nenad Stevandić se od jula do novembra 2015. godine sastaju više puta u Prijedoru, ali bez dogovora o uslovima dolaska Nenada Stevandića u DNS. Prema izvorima iz DNS-a, predsjednik DNS-a Marko Pavić imao je saznanja o pokretanju paklenog plana i nije dozvolio dolazak insajdera koji ima zadatak inficiranje DNS-a iznutra. Šta bi značila zamjena DNS-a Ujedinjenom Srpskom u vladajućoj koaliciji najbolje govore ankete, jer kapacitet Pavićeve stranke je najmanje 80.000 glasova, dok Ujedinjena Srpska može da računa na najviše 13.000 glasova.

U koaliciji SNSD – DNS – SP nema više mjesta za bilo koju drugu stranku, a ako SNSD želi da uvede Nenada Stevandića, DNS nema ništa protiv ako je u okviru njihove kvote, rekao je Marko Pavić, predsjednik DNS-a. Nenad Stevandić i njegova takozvana partija postala je politički teret Milorada Dodika predsjednika SNSD-a te je odlučeno da se Stevandić skloni sa političkog djelovanja u Republici Srpskoj i da srbuje u Sarajevu.

Glas Naroda