LOGIKA MARŠALA Prvo smo 2016. deblokirali Kanton , a onda smo ga 2018. opet htjeli deblokirati , jer je bio blokiran?

Priče da DF u  Krajini nije živ, pale su u hladnu Unu.
Javio  se  Maršal, u knjige građanskih stanja upisan kao Ekrem Prošić, i priznao  kako  su  od 2016. kad je imenovana Vlada Huseina Rošića podržavali   zajedno  sa  laburistima  osuđenog ratnog zločinca Fikreta Abdića ovu najgoru  i aferama najbogatiju krajišku vladu.

Potom je priznao kako  su  prije mjesec-dva “došli tobe”  i htjeli rušiti istu vladu koju su dvije i po godine zdušno podržavali,ali  zeznuo  ih Grga, za koga više niko ne zna kome se mešetarski priklonio.

“Mi smo svoje iskrene namjere pokazali i zadnju sjednicu Skupštine USK, koju kolege iz SDP-a nisu podržali. Prvo su glasali, pa su nakon kratke stanke bili protiv razgovora o problemu i izboru policijskog komesara. Zašto su uradili tako, to oni znaju, ali bez razgovora i rasprave nećemo ni imati rješenje.”, kazao je za jedan portal Prošić.

Ali kakva je muka natjerala Maršala   da  sam sebi podapne   i kaže  kako su ih optuživali  mediji, javnost i građani da su koaliciji sa ratnim zločincem,ali maske su pale.

Logika  se udružila protiv inače siromašno  rječitog Maršala.

Sam je prvo priznao  da je zajedno  sa laburistima  glasao  za  Rošićevu vladu, ali  je to pokušao sakriti tzv. pokušajem deblokade Kantona u ljeto 2016.

Potom je priznao kako je opet sa DF-om ali  u ljeto 2018. , kada  su se , što je opće poznato, dobro namirili  funkcijama, pokušali deblokirati Kanton od  iste  Vlade  koju su prije “spasili ” i to  deblokadom zajedno sa  “fikretovcima” .

Podsjeća  na  ono ” Brena je Brena,ali dvaput je dvaput”.

Naime, jedna debokada je malo, a  druga je neophodna, jer je Rošić  već sve dao što se od njega moglo uzeti.

I dok su Laburisti i dalje ostali uz svog Huseina Rošića, Maršal  je, iako sa iskrenim  gađenjem, kako ja tada otprilike rekao  za govornicom, prihvatio inicijativu Nisveta Jusića i Nijaza Kadirića i krenuo  ” u deblokadu”.

Ispriječio mu se Grga .

A zašto je  ovo uopće sada važno,a, u stvari, uopće, nije ?

Zato  što su  izbori   i što se Maršal, bez obzira na  vlasište i dobro poznatu frizuru, “začešljao” za  novi mandat.

Eto, to je sve što Maršal ima poručiti  biračima.
Monopol na funkciju kao nosioca, vrijednosni sistem u kome on i Murge vedre, oblače i svlače, pravo jačeg u stranci i otimanje od slabijih…jedan sistem koji  je  možda bio moderan u prvobitnoj zajednici u vrijeme kad je vođa  horde  mogao spaljivati ljude  ili ih bacati krokodilima, a danas je itekako sumnjiva vrijednost.
Jer,kako god, demokratija  se buni protiv “maršala”  i  njihovih epigona,