A-SDA & PoMAK – Zajedno // Jasmin Emrić: “Mnogi koji imaju zle namjere i koji ne razumiju naš projekat moraju znati da smo mi jasno opredijeljeni ka jačanju državnosti BiH”

Sinoć je koalicija A SDA – POMAK – Zajedno predstavila svoje kandidate na listama i razgovarali sa mještanima Bosanske Otoke.

Veliki broj prisutnih mještana, pokazuje iz dana u dan kako ovaj svojevrsni pokret raste i kako mu se priključuje sve veći broj Krajišnika koji su opredijeljeni za modernu i aktivnu Krajinu.

Prisutnima se sinoć između ostalih obratio i Jasmin Emrić, nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta BiH, koji je kazao kako moraju naglašavati zlinamjernim i onima koji ne razumiju projekat kojeg vodi ovaj tim ljudi, da su ti ljudi jasno opredijeljeni i da će svoju snagu usmjeriti ka jačanju državnosti države Bosne i Hercegovine i njenih institucija.

“Moramo se izboriti da ono što proporcionalno pripada Unsko-sanskom kantonu da to i dobijemo. Ukoliko se za ceste FBiH izdvaja 500 mil. KM, za razvoj naših cesta mi trebamo dobiti 50 miliona KM. Mi se borimo za mrvice, za projekte od 50 hiljda KM, 100 hiljada KM, mi smo i na tome zahvalni, ali se ne smijemo zadovoljiti sa tim. Mi nećemo nikad podržati Budžet Federacije BiH dok proporcionalno ne budemo zastupljeni u tom budžetu.”, rekao je Tahir Nuhić nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta FBiH.

Nermin Ogrešević, gradonačelnik Cazina i noslica liste za Skupštinu USK je između ostalog kazao: “Ne možemo promijeniti stanje u našem kantonu ako se nećemo boriti za to. Dobro je da imamo većinu načelnika i gradonačelnika u kantonu koji surađuju kvalitetno. Uz nas koji smo na listi, tu su Bos. Krupa i Ključ, naravno i S. Most ukoliko bude želio da sarađuje. Moramo se izboriti i za Veliku Kladušu, moramo ju oteti iz kandži te prošlosti. Po prvi put u USK imamo politički projekat koji ima kapacitet da dobije toliko povjerenje građana da može preuzeti vlast i odgovornost za naš kanton i da smijeni postojeću vlast.”.

Obraćanje kandidata u Bosanskoj Otoci pogledajte u video prilogu: