De Gea je Messi za golmane, ali čuo sam da ne voli trenirati”

Foster komentarisao kolegu

Španski golman David de Gea je u životu dobio mnogo komplimenata, ali još ga niko nije nazvao “Messijem za golmane”. Sve do danas.

Golman Watforda Ben Foster govorio je o De Gei nakon utakmice protiv Manchester Uniteda, na kojoj je golman Crvenih đavola u nekoliko navrata imao sjajne parade kojim je spasio svoj tim i osigurao mu pobjedu.

“De Gea je najbolji golman na svijetu već godinama. On je Messi za golmane, njegove odbrane su fantastične i nekad oduzimaju dah. On to radi sa takvom lakoćom da čak izgleda kao ni da se ne trudi, već da je to sve tako prirodno”, rekao je Foster, te potom malo promijenio priču:

“Mislim da je De Gea svjetska klasa ponajviše zahvaljujući talentu, jer sam čuo da baš ne voli trenirati i da je malo lijen. Trening nije za njega, ali talentovan je maksimalno”.

David de Gea za Manchester United brani već sedam godina, a prethodno je bio član Atletico Madrida. Tokom karijere se mnogo puta povezivao sa prelaskom u Real Madrid, ali se taj transfer nikada nije ostvario.