Hajrović: Supruga mi govori šta da obučem, ali na kraju uvijek sam odlučim

Dinamova ‘osmica’ o modi, automobilima, muzici…

Bh. internacionalac Izet Hajrović s mnogo uspjeha nastupa za Dinamo, s kojim će ove sezone igrati u grupnoj fazi Evropske lige iako je malo nedostajalo da Modri završe u Ligi prvaka.Hajrović: Supruga mi govori šta da obučem, ali na kraju uvijek sam odlučim

Pored toga što je Hajrović hrvatskim novinarima interesantan zbog svojih golova, asistencija i fudbala općenito, više ga vole ‘spopadati’ brojnim pitanjima o njegovom najvećem hobiju – modi. Već mjesecima Hajrović nosi nadimak “modri mačak”, a čini se da mu zaista nikada nije mrsko pričati na tu temu.

“Oduvijek sam volio modu. Išao sam gledati neke modne revije, ne neke velike i poznate, ali ove manje da. Uživao sam u tome, ali sam samo gledao i nikad nisam bio model na nekoj reviji. Iskreno, nisam nikada ni razmišljao o tome da budem model, uvijek sam htio biti fudbaler”, započeo je Hajrović, te potom progovorio o svom stilu odijevanja koji je, barem za prostore Balkana, vrlo neobičan:

“Supruga Lejla me savjetuje šta da obučem, ali na kraju uvijek sam odlučim. Volim se lijepo oblačiti, ali ne kupujem baš svaki mjesec nove stvari. Kada mi se nešto svidi, onda se potrudim doći do toga a robu najčešće naručujem preko interneta. Onda kada imamo dva-tri slobodna dana, odem sa suprugom u Švicarsku, tačnije Cirih gdje obavimo dobar šoping”.

Hajrović za sebe kaže kako je jednostan momak.

“Kad sam slobodan, najčešće odem sa suprugom do grada. Neka dobra večera i to je to, jednostavan sam”.

A šta preferira od muzike?

“Od strane muzike hip-hop i R&B, a od domaće narodnu. Volim dobre narodnjake, Šabana Šaulića, pokojnog Sinana Sakića, ali daleko najdraži pjevač mi je Halid Bešlić. On je bez ikakve sumnje broj jedan. Nekad ga pustim u svlačionici i onda pjevam njegove pjesme. Uz njega se dobro opuštam, znam mu mnogo pjesama, ali nažalost, još nikad nisam bio na njegovom koncertu. To mi je velika želja, da čujem Halida uživo”, poručio je Hajrović.

Hajrović je još istakao i da mu je Mercedes omiljeni automobil, te da ne zna ništa skuhati ali da obožava jesti ćevape, burek i sarmu.