U MIRNODOPSKOM SMO RATU S VLASTODRŠCIMA Hozanović: Oni koji citiraju Aliju Izetbegovića nisu mu ni nalik!

Čini mi se da oni od naroda traže da mi budemo skromni, požrtvovani i tolerantni kao Alija, a vlast valjda treba biti kao Bakir i Sebija tj. sakupljati nekretnine, nositi markirane kišobrane, odlučivati o ljudskim sudbinama i nemati nikakve veze sa realnim životom građana.

Predizborna kampanja je nezvanično počela već odavno, a od svog službenog starta 7.septembra protiče u znaku intenziviranih aktivnosti stranaka i političkih subjekata. Do sada najjasniju poruku biračima u Unsko-sanskom kantonu uputila je Koalicija „A SDA- POMAK- Zajedno“ sa čijeg otvaranja kampanje je jasno poručeno da nakon Općih izbora preuzimaju Kanton i ulaze u sve ostale državne parlamente.
O tome i drugim detaljima za krajiške portale govorio je predsjednik Izbornog štaba ove Koalicije Rifet Hozanović: „Da, to je istina. Koalicija Zajedno ima sve preduvjete da dobije najveći broj glasova i realno gledano, to je jedini izlaz za Unsko-sanski kanton. U ovakvoj situaciji i ovakvim okolnostima prava je privilegija imati ljude koji imaju optimizma, želje i snage da rade za ovaj narod i zamijene ove što su radili i rade samo za sebe. Građani to vide i podržavaju“.
Hozanović smatra da ovo trebalo biti presudno na ovim izborima:“Opstanak ove zemlje i njenih građana. Ali to nije ovaj politički opstanak što se plasira u patriotskim reklamama i koji nema nikakve veze sa stvarnošću. Nama je potreban opstanak u ekonomsko-razvojnom smislu i potpuni zaokret u društvu kojem je dosta nepotizma, pesimizma, nazadovanja, preferiranja odabranih porodica, firmi ili čak regija, a zapostavljanja drugih. Odabiranje ostanka u ovakvim okolnostima je odricanje od opstanka. Iz vladajućih struktura nas bombarduju patriotskim porukama kao da je BiH na pragu rata, a ne u stanju u kojem je napušta mladost pritisnuta egzistencijalnim problemima i nepravdama. Kao nikad do sada nam citiraju rahmetli Predsjednika Aliju Izetbegovića dok niko od njih ne čini ništa da bude kao on. Čini mi se da oni od naroda traže da mi budemo skromni, požrtvovani i tolerantni kao Alija, a vlast valjda treba biti kao Bakir i Sebija tj. sakupljati nekretnine, nositi markirane kišobrane, odlučivati o ljudskim sudbinama i nemati nikakve veze sa realnim životom građana“.

(TBT)