Alen Kukić uhapšen zbog pomaganja ubici Davida Dragičevića: Sumnja se da je montirao snimke video nadzora

Nakon ispitivanja osumnjičenog A. K. (1982) iz Banje Luke u vezi sa ubistvom Davida Dragičevića iz Banje Luke, tužilac je uputio prijedlog Osnovnom sudu u Banjoj Luci za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

Nezvanično se saznaje da se radi o Alenu Kukiću (36) iz Banje Luke, piše Oslobođenje.

Ovo je danas potvrđeno iz banjalučkog Tužilaštva, a čime je potvrđeno tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, te iz razloga postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke shodno članu 197. stav 1. tačka b. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.

Nakon razmatranja prijedloga za određivanje mjere pritvora sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banja Luci, donio je rješenje kojim je osumnjičenom odredio pritvor u trajanju od mjesec dana. Okružno javno tužilaštvo Banja Luka i dalje intenzivno sprovodi istragu u gore pomenutom krivičnom predmetu.

Prema informacijama novinara Slobodana Vaskovića, sumnja se da je A.K. “montirao snimke videonazora”, ali se ne precizira kojeg ili kojih.

Isti izvori trde da je u Ilićevoj Upravi za organizovani kriminal nastao pravi haos nakon što su saznali da je A.K. uhapšen. Oni su bili najaktivniji u prikrivanju zločina, ubica i nalogodavaca.