U POLICIJI POTVRDILI DA ZAŠTITAR BANKE U BIHAĆU NIJE UBIJEN: HARIS RAKOVIĆ ČISTIO ORUŽJE PRILIKOM ČEGA JE DOŠLO DO NESRETNOG SLUČAJA?

Tokom dana trebalo bit će poznato šta se tačno desilo u prostorijama poslovnice UniCredit banke u Bihaću gdje je sinoć u večernjim satima pronađeno je mrtvo tijelo Harisa Rakovića. 

Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a USK, za Hayat.ba kazala je da je nakon prvog dijela istražnih radnji mogu potvrditi da nije u pitanju ubistvo.

– Na osnovu dosadašnje istrage evidentno je da nije bilo pokušaja provale u objekat odnosno pljačke. Dakle, nije u pitanju ubistvo. Istražnim radnjama tokom dana bit će utvrđeno pod kojim okolnostima je došlo do toga odnosno da li je u pitanju samoubistvo ili nesretan slučaj. Obdukcija tijela obavit će se danas – kazala nam je Galić dodajući da su snimci sa sigurnosnih kamera pregledani te da se na osnovu toga može tvrditi da nije riječ o ubistvu.

– Tužiteljica koja radi na ovom slučaju još ga nije okvalifikovala – dodaje Galić.

Ovaj 22-godišnji mladić je bio na radnom zadatku zaštitara u poslovnici banke.

Prema nezvaničnim informacijama, najvjerovatnije da je riječ o nesretnom slučaju. Navodno je Raković čistio oružje prilikom čega je došlo do nesretnog slučaja.

Haris se, inače, bavio powerliftingom, a sredinom ovog mjeseca je učestvovao na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj u kategoriji do 110 kg juniora, gdje je osvojio 3. mjesto.

(Amir Saletović/Hayat/Foto: Facebook)