RUŽNIĆEV FERMAN Handanagićevi uhljebi i portparol SDA za sviranje na fruli

Premijer Ružnić sa ministrima  donio  je zaključak  kojim se zabranjuje zapošljavanja   u institucijama i javnim preduzećima USK.

Njime je spriječeno divljačko zapošljavanje  kadrova  SDA  posljednjih  dana kojim Stranka  nagrađuje  svoje ljude za “pobjedu” na izborima!

A kao  što je poznato, “luda sreća” je odlučila – kakva sreća takvi i “pobjednici”.

Ova “reforma”  posebno teško će pasti trenutno  najpoznatijoj SDA stranačkoj replici apartčika, Alminu Handanagiću, stvorenju  koje je funkciju  direktora ZZO USK poistovjetio  sa ćaćevinom  u Ćoralićima.

Onog  dana  kada je pala vlada Huseina Rošića Handanagić je  zaposlio  “za stalno” tri lica.

Za ponedjeljak 23. oktobra, kad se vrati sa službenog puta iz neke nedođije  od čega ZZO USK nema nikakve koristi, Handanagić je kako  pouzdano saznaje naš portal  spremio  nova uhljebljavanja!

Fanatični  stranački fanfaron  lišen emocija i saosjećanja  sa  običnim svijetom ali i etičkih obzira kao i obaveza  prema javnosti i istini, jedan je  onih mračnih, lažno nasmiješenih, bahatih likova  esdeaovske svakidašnjice  koji  sluša  svoje kantonalne i  sarajevske gospodare, ali i sebe itekako   “ugrađuje”  u unosne  poslove.

On je jedan od  onih dražesnih  likova koji kod običnog građanina lišenog  “ljubavi stranke na vlasti” izazivaju  nagon za povraćanjem ,  koji se interesno dive  stranačkim gipsanim  “božanstvima”  , pogotovo  sarajevskim.

Anegdota, kada ga na mobilni nazove  Sebija a on skoči i u vojničkom stavu “mirno”  i sa  drugom rukom na srcu , kao  kad sluša  stranačku himnu,  nušićevski  oslikava moralno-politički profil  direktora  ZZO USK.

Nije se  sa Sabijom igrati.

Handanagić   bezočno  ali raskošno  rasprskava   javna sredstva  zapošljavajući  ” i Mahu i Grahu” i svjedoči  na najbolji, odnosno najgori način o  politici SDA.

Koga je u ponedjeljak  direktor Handanagić imao namjeru  zaposliti  možda će ostati tajna, jer će  ga spriječiti pomenuti Ružnićev ferman.

Sličnih  handanagića  koji ovih postizbornih dana i noći prave  i planiraju ove  kadrovske pasjaluke uništavajući  supstancu države   ima   mnogo.

Nezvanično, oko 50  novih uhljebljavanja  pripremili su “pobjednici”    izbora!?

A jesu “pobijedili”.

Posvjedočio je  to  lik Asim Kamber  na konferenciji  za medije  gdje je u maniru  borbene narogušenosti, sav očajan i jadan  priprijetio  kako će se oni “zadnji smijati”.

Njegovim nebulozama  smiju se novinarske lože  i cijeli Kanton.

Posebno na kraju  kada je upao u neobilježeno  minsko polje navodnih  pregovora  sa SDP-om , zbog čega su mnogi oplakali toga dana.

Samo je falilo  da novinarima pročita svoj blog i da se  potom divi sam sebi, jer neko i to mora.

Narod bi rekao kako je svirao nekom organu,  ali može se biti  kultiviraniji i reći kako je   on   SDA-ov portparol  za sviranje na fruli.

Evo, ja ne znam, pa mi pomognite, ko je u  literaturi  autor izraza  ” divne zablude”  jer se ovaj slogan  kao politički bedž  može  staviti na  njegov  rever kaputa .

Da  ga nosi  ponosito “kano klisurina”.

A Kamberov  nivo borbe  je odavno poznat i dostojan svake vrste prezira.

Kad ovaj  majstor političkih i svakih drugih gadosti   diže  borbenu gotovost  SDA u Krajini onda  je   svima jasno kako i koliko   jedna  stranka koja je nastajala u posve drugim nacionalno-emancipatorskim i   ratnim okolnostima na humanističkim idejama  koje je inicirao i  gajio  njen Predsjednik Alija, može  nisko da padne.

Rahmetli Alija  je u svom povijesnom govoru 1997. na drugom Kongresu SDA BiH jasno kazao  za koga  narod  ne treba glasati, na šta smo nedavno ukazivali.

Potpuno sigurni  da je rahmetli Predsjednik  tada  ” nacrtao” i lik Asima Kambera.