OGREŠEVIĆ Neće me uplašiti !

Zastrašivanja, napadi i pokušaji ubistva uglavnom se dešavaju onima koji rade protiv kriminalaca i eliminiraju loše pojave u društvu.

Na automobilu Nermina Ogreševića, predsjednika A-SDA i gradonačelnika Cazina, sinoć je izvršena diverzij.

Na njegovom automobilu presječeni su kablovi koji kontroliraju kočnice. Na ovaj način izvršen je direktan napad na Ogreševićevu sigurnost i život.

Komentirajući ovaj napad, Nermin Ogrešević izjavio je da su u društvu u kojem živimo napadi ovakve vrste postali indikatori da neko radi za opće dobro, a na štetu kriminalaca.

– Zastrašivanja, napadi i pokušaji ubistva uglavnom se dešavaju onima koji rade protiv kriminalaca i eliminiraju loše pojave u društvu. I to je činjenica koja će uvijek biti najjači dokaz, šta god se dogodilo, da radimo dobar posao, da smo na pravom putu – istakao je Ogrešević.

Ipak, uprkos opasnosti u kojoj se našao, Ogrešević kaže da će nastaviti raditi kao i do sada i da će pratiti put za koji su mu građani i proteklih godina i na posljednjim izborima dali povjerenje. Sam čin napada na njega ocjenjuje gnusnim i kukavičijim.

– Naravno da mene, kao osobu, nisu uplašili, ali su svakako postigli još veću odlučnost da radim na eliminiranju ovakvih pojava, na većoj i boljoj sigurnosti za sve građane. Osim toga, krajnje je vrijeme da se otkriju i počinioci svih prethodnoih, sličnih nedjela kojima smo izloženi, a koje policija i istražni organi nikada nisu identificirali – zaključio je Ogrešević.