EKSKLUZIVNO Handanagić pripremio javni tender od dva miliona KM za “pouzdanog” partnera, postupak vodi njegova pomoćnica koja je stan kupila od “pouzdanog” Handanagićevog partnera!?

 

Građanin Almin Handanagić, lice i naličje SDA u Krajini,  ne pokazuje ni najmanju volju da barem na kraju  mandata u fotelji direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja Unsko-sanskog kantona  ne pokazuje odvratno lice  političko-interesne korupcije.

Da se razumijemo, mada  to čitaocima ne mora baš ništa da znači- ja lično nikada nisam uhvatio Handanagića da govori istinu.

O lažima, dakako, neću da govorim, iz razumu dostupnih razloga.

“Sultan u zlatnoj stolici ” ZZO USK , naime, ponovo , “utvrđuje gradivo” iz javnih nabavki.

Naravno, od njega niko ne očekuje izliv ljudskog stida za šta itekako  ima “materijala”, obzirom  da za njega “interes” pokazuje”i država oličena kroz institucije policije i tužilaštva.

Koji traže način i metode, u interesu zajednice,  da ga pošalju na najbolje moguće mjesto ikad na kome je bio.

Takav etički obrat kod Handanagića je praktično nemoguć.

U stvari, kraj mandata koji se nazire i prije službenog završetka, Handanagić koristi “mudro”  da  namiri  sebe i partnere  a preko javnog novca.

Ovu našu tezu  podupiremo jezivim  činjenicama koje zasigurno interesiraju krajišku populaciju i birače koji su “u neznanju ”  ovom SDA Direktoru  poklonili skupštinski mandat.

Almin Handanagić je tri  dana (sa)čekao  da vidi  rezultate posljednjih Općih izbora .

Oduševljen  i razdragan  ko hodža kad prima  kovertu nakon dženaze, što je SDA “mnogo pobijedila” odlučuje da  to  proslavi na “svoj način”.

Dana 10. oktobra raspisuje javni tender  za nabavku “Trakica za određivanje šećera u krvi, pen aplikatore i igle za dijabetičare”.

Rok za  dostavu  prijava sa pratećom dokumentacijom je 3.decembar ove godine do 10,00 sati.

Računa ovaj trgovac javnim sredstvima, SDA  je pobijedila i niko se neće miješati u odavno sumnjive javne nabavke i pregovaračke postupke  kojima krčmi imovinu  ZZO USK.

Ovaj tender  sa tenderskom dokumentacijom objavljuje ne na službenoj stranici ZZO USK nego  na Portalu javnih nabavki BiH na koji će malokad  “pokucati”  neki novinar .

Osim, dakako , onih “zločestih” .

Bahati  Direktor namjerno izbjegava  da ovaj tender podijeli po tzv. lotovima kako  bi  bilo  normalno i skladu sa propisima.

Time je u velikoj mjeri ograničava, eliminira ali i diskriminira konkurenciju koja bi mogla “naštetiti” njegovom  pouzdanom partneru.

Naime, Handanagić zna da  “samo jedan”  i   to “pouzdani”  partner  ima tzv. autorizaciju za PEN APLIKATORE. Iako je itekako sumnjiva ta “autorizacija” jer  su nepoznati kriterijumi ekvivalentnosti  po kojima  je ovaj PEN APLIKATOR  zaštićen, a o čemu svjedoče prihvaćene žalbe kod Ureda za javne žalbe BiH, od strane npr. firmi Profy iz Bijeljine i “Medimaxa” iz Banje Luke.

Nezvanično, ali   sigurno kao smrt, samo   firma “Farmacija 2011” posjeduje  “autorizaciju”  za PEN APLIKATORE.

Ima   tu još bizarnosti.

 

Npr. ovaj postupak uz još nekoliko članova komisije  vodi Handanagićeva pomoćnica direktora za finansije  Mirza Tatarević  što možda i nije neobično da   po Bihaću i po Kantonu  zlobnici “ne pričaju”  da je  veliki i skupocjeni stan kupila upravo od vlasnika “Farmacije 2011”!? 

 

Drugim riječima, svi  otpadaju zbog “neuspunjavanja uvjeta iz javnog tendera” , jer je suprotno Zakonu o javnim nabavkama BiH  izbjegnuto razbijanje ovog tendera po  lotovima.

Procijenjena vrijednost ovog Handanagićevog javnog tendera, naglašavamo, namjerno integriranog kao  “tri u jednom”, umjesto da bude podijeljen po lotovima iznosi 1.992.854 KM.

Dakle, dva miliona KM.

Procijenjena vrijednost PEN APLIKATORA je cca 40.000 KM!?

No, “ukrupnjavanjem”  ovog javnog tendera  za “unaprijed poznatog partnera”  osim “pišljivih”  40.000 KM ide i “ostatak miraza”.

 

Ovaj “integrirani” javni tender direktor ZZO USK objavljuje pomahnitalo razdragan “velikom pobjedom ” SDA u Krajini.Da se naježiš  od brutalne  i potresne “pažnje” koju gigant javnih nabavki i pregovaračkih postupaka , rečeni   Handanagić, poklanja  ovakvim “sitnicama od 2 miliona KM” .

Ne znajući  da  će sedam dana kasnije tajfun nove parlamentarne većine oduvati  gipsanu vladu Huseina Rošića kojom je “daljinski”  upravljao Bojovnik i Bloger.

I prodrmati iz temelja Handanagićevu  “zlatnu  fotelju”  kao   što je  santa leda na Atlantiku  srušila “Titanik”