SINANOVIĆ NE ODUSTAJE Asim Kamber je gipsana figura kojoj se spala fasada, ne znam otkuda kod ljudi nenormalni strah od porcelana!

Općinska administracija  na čelu sa načelnikom Farisom Hasanbegovićem užurbano priprema  konačnu  verziju Regulacionog plana Lijeva obala 1,  a istovremeno selektivno  tretira  građane-investitore po stranačkom ili nekom drugom interesu.

Tu za sram nema mjesta.

Primjera  je mnogo, a najdrastičniji je slučaj sa izgradnjom objekta u vlasništvu Šefika Sinanovića na prostoru bivšeg objekta “Varteksa” u centru Sanskog Mosta. Ovaj predmet dobiva  sve više i više brutalne  i nemoralne konture nečasnih  poteza  općinske administracije  kojom samo formalno upravlja  načelnik Hasanbegović.

Kamber: Još uvijek glumi vođu

Jasno je svima “od Madrida  do Vladivostoka” da  je izgradnja ovog objekta stopirana sujetom i voljom lokalnog oligarha Asima Kambera, predsjednika SDA Sanski Most.

Svoju perfidnu manipulativnu snagu Kamber je pokazao kada  je svojim vijećnicima “isprao mozak” i inkvizitorski zabranio  da  glasaju  za izmjene pomenutog regulacionog plana kako bi se “svetio” Sinanoviću.

Oni  su ga kao kazališne lutke na koncu  poslušali. Moglo  bi se reći i zaključiti da pošteni članovi SDA nisu za ovakvo iživljavanje svog sujetnog predsjednika,ali šute jer neće  da budu pijetlovi koji rano kukuriču.

No, Asim Kamber  tek možda sada  shvata da je ovim potezom napravio možda svoju najveću grešku otkako “vlada” ovom čaršijom. Događaji koji su nakon toga uslijedili sve više ga učvršćuju u takvom  razmišljanju.

Hasanbegovićevi činovnici uz  nesebičnu pomoć “privatnih” vijećnika Asima Kambera i pridruženih  poltrona iz drugih stranaka, prije svega SBB-a, opet su “pokazali mišiće” i preko  Općinskog vijeća pripremili legalizaciju bespravno izgrađenog objekta  u centru grada koji  je čak zauzeo i javnu površinu, svega 100 metara vazdušne linije od Sinanovićevog objekta, kome  isti činovnici osporavaju legalnu dogradnju.

Dupli kriteriji i paralelna realnost i očita diskriminatorna politika  živi svoje najbolje  dane i godine u  jadnoj “demokraturi”  SDA.

Šefik  Sinanović  je zatražio  razgovor  sa općinskim načelnikom  Hasanbegovićem,ali je ovaj “nestao”.

Nezvanično, odmah  ga je “zabolio stomak”.

Alihodžić: Prenio Sinanoviću da je načelnik zauzet

-Spojili su me  sa njegovim savjetnikom, čini mi se da se preziva Alihodžić, ali me  je  on valjda nakon konsultacija sa nekim obavijestio  da  me načelnik ne može primiti- kazao  je Sinanović kome se ne žuri jer vrijeme a  i politička  situacija u Kantonu itekako radi u njegovu korist.

On vjeruje  kako će  općinski načelnik ipak, naći slobodno vrijeme u “ogromnim” obavezama  i radnom angažmanu  koji “nesebično   poklanja za dobrobit zajednice”.

-Ako moj objekat i nije bitan za njih, a meni  jeste, jer propada zbog hira  jednog čovjeka, o kakvoj se vlasti  radi najbolje govori činjenica  vidljiva i golim okom, da  će dozvoliti  da se uruši i objekat gradskog kina u kome djeluje lokalna televizija i radio i ugostiteljski objekat, tjerajući inat koji im je nametnuo “omiljeni” vođa. Ali, vjerujte  meni, to je jedna loša figura  od gipsa kojoj je već spala fasada-kaže Sinanović.

On je  od novog kantonalnog ministra  za građenje Adnana Alagića pismenim putem zatražio da u skladu sa zakonom omogući prenos nadležnosti za izradu Izmjene i dopune Regulacionog plana Lijeva obala 1 zbog  “politizovanog  vođenja procedure izrade navedenog dokumenta”.

Kao  što je poznato i o čemu smo već izvještavali, Sinanoviću  je preko perifidnih stranačkih emisara  “nuđeno sve”, tačnije   veliki novci  da se “smiri”, drugim riječima , da odustane od tužbe protiv Općine  za milionsku štetu, te da prestane u Kamberu gledati metu za napade, no Sinanović je to odbio. Pretpostavlja se  opravdano da su ovi “deputati”  dolazili kod Sinanovića  po Kamberovom scenariju. Naime, Šefik Sinanović je   tužio Općinu Sanski Most  za milionsku štetu koja je izazvana   sprečavanjem njegovog ulaska u  kupljeni prostor od strane hrvatske  kompanije “Varteks”. Proces je u toku.

Sinanović:  Traži  isti tretman  kao i ostali investitori, ali Kamberova  administrativna “hidra”  to ne dozvoljava

Kamber kao politički moćnik sprečava  izgradnju  Sinanovićevog objekta u centru  grada, a njegovi tragikomični pokušaji da se sakrije iza  svoje poltronske mašinerije koja  preko zakonodavnog organa sprečava gradnju Sinanoviću rezultirali   su fizičkim napadom studenta Muje Sinanovića, Šefikovog sina, koji je Kambera ljetos  nokautirao  ispred prostorija SDA na Trgu ljiljana.