VANREDNA SJEDNICA SKUPŠTINE USK Smijenjena Skupština “Unsko-sankih šuma”, uvertira u smjenu direktora Mešiča, zastupnik Mahmić otkazao poslušnost Stranci!

Na nastavku vanredne sjednice Skupštine Unsko-sanskog kantona koja je održana danas  u popdnevnim satima  smijenjena  je Skupština Šumskog privrednog društva ” Unsko-sanske šume”  što  je uvod u smjenu direktora “Šuma” Harisa Mešića (SDA) .

U Privremenu skupštinu ovog preduzeća  zastupnici su imenovali Jasmina Salkića, Jovu Adamovića, Refika Selimagića, Mirsada Jusića, Sebihu  Pašalić, Samira Ikanovića i Sejfudina Muškića. Oni su imenovani na period  od 90 dana  do okončanja postupka  imenovanja stalne skupštine  “Šuma”.

Mahmić: Opet zadeverao  svoje u SDA

Zanimljivo je da se  parlamentarnuoj većini koju čine  zastupnici A-sda, SDP-a, DF-a, SBB-a i DNZ-a pridružio  Mehmed Mahmić (SDA)  iz Bosanske Krupe. On je tražio  hitnu smjenu direktora  Mešića zbog  problema  koji su stvoreni  na šumskom prostoru  ove  općine . Očigledno  da između njega i Mešića ne cvjetaju ruže.

Iako  su  Mahmića zvali iz Stranke, prije svih “koordinator” Almin Handanagić  i drugi i  sugerisali mu da to ne čini, on je ostao dosljedan onom što je naumio.