ALJIĆ Kaltak je iznio dezinformacije, ne bavimo se prevarama, niti držimo radnike “na crno”

Nakon što je  Elvis Kaltak, građevinski posrednik iz Minhena izjavio kako ima  poslovni problem  sa  vlasnicima  slovenačke trtke«Timbau Gradnje« d.o.o.  iz Kranja, Alenu Osmančeviću i Selmiru Aljiću rodom iz Živinica (BiH) kojima  je, kako je rekao, obezbijedio  radilište u belgijskom Antwerpenu na kome  su oni odveli 20 radnika, a sada mjesecima izbjegavaju  da mu plate posredništvo, našem portalu javio  se iz Slovenije Selmir Aljić.

-Informacije koje vam je dao Elvis Kaltak  nisu tačne. To  su dezinformacije .Našoj firmi je ovim nanesena šteta-kazao je Aljić  i naveo  da će angažirati advokata.

Odbio je da demantirao Kaltakove navode, nije želio pričati o poslovnom odnosu sa Kaltakom,  ali  je na kraju telefonskog  razgovora poručio:

-Nađite  barem jednog prevarenog  radnika od strane  nas i firme “Timbau Gradnje” ili neka vam se javi  neko od prevarenih.

Kako  je za normala.ba ispričao Kaltak, njega su vlasnici “Timbau Gradnje” angažirali da im obezbijedi “bauštelu” u Belgiji što je on i uradio  i kod firme “Profil” obezbijedio  posao. Međutim, prema Kaltakovim riječima, nije mu isplaćeno posredništvo, a  vlasnici  ove firme su blokirali sve kontakte sa njim.  Kaltak  je, kako je takođe rekao, pokušao preko brata jednog od vlasnika  da stupi u kontakt sa Osmančevićem i Aljićem, ali bezuspješno. Uz  to, slali su mu poruke u kojima su ga nazvali “zelenašem” (kamatarom). Prema izjavi koju nam je dao, on je angažirao advokata zbog ovog problema.

                  

 

Osmančević kao direktor i Aljić  kao prokurist drže  popola  firmu »Timbau Gradnje«. Firma  je registrirana  1.aprila 2016.godine na Okružnom sudu u Kranju.