Pas Gizmo, živio na smetljištu u Sanskom Mostu, a sad radi za Crveni krst Norveške

Iz Norveške nam stiže lijepa priča.  Na našu Facebook stranicu, javila nam se organizacija “Støtt gatehunder i Bosnia” (bos. Pomozimo uličnim psima u Bosni i Hercegovini) s pričom za naslovnu stranicu.

„Stott gatehunder i Bosnia“ plaća ne samo sve veterinarske usluge, nego brine svakog mjeseca o 120 pasa lutalica, što je trenutni kapacitet azila, a pod njihov krov 7. septembra 2017. godine stigao je i pas Gizmo, nekada neudomljen pas sa smetljišta u Sanskom Mostu.

Nastavak priče donosi sretan kraj, u kojem Gizmo sada radi u službi Crvenog križa u Norveskoj, nakon što ga je ova norveška organizacija pomogla i udomila.

Inače, „Stott gatehunder i Bosnia“ dobila je prošle godine nagradu Norveške za trud za neudomljene životinje, među deset najboljih.

Pored „papira“ dobili su i novčanu nagradu od 5.000 KM. Dodjela nagrada održana je 2. novembra 2017. u Oslu u hotelu „Grand“.

Sanda Hagen i njeni aktivisti ponosni su na svoj volonterski rad. Nagradu su potrošili na izgradnju još jednog psećeg izolata u azilu u Sanskom Mostu.

(radiosarajevo.ba)