Visemilionske stete prolaze nekaznjeno PRAVOSUDJE U BIH NA SVOM NOVOM ISPITU, SLUČAJ “LIPOVAČA”

Hamdija Lipovaca, dugogodisnji politicki akter na Unsko-sanskom kantonu, prema informacijama do kojih je dosao nas izvor, pravosnazno je osudjen samo za jedno krivicno djelo, u sklopu pravosudnog sistema USK.
Radi se o uslovnoj kazni, no medjutim najveci predmet po kojem je postupalo Tuzilastvo USK – slucaj STENS, u kojem su prilikom izvodjenja radova na tom Sportskom Centru, izvodjaci potpomognuti Lipovacom, otudjili nekoliko miliona KM, jos uvijek nije pravosnazno okoncan.
Trenutno o tom predmetu odlucuje Vrhovni sud Federacije BIH, na koji Lipovaca vrsi pritisak, koristeci razlicite mehanizme, gdje nastoji doci do pravosnazne oslobadjajuce presude.
Prema informacijama do kojih smo dosli od izvora iz Vrhovnog suda FBiH, predmet je u fazi rada.
Kada govorimo o Lipovaci, zaboravljenom krajiskom asu, moramo i napomenuti da se u ovom momentu protiv njega vodi jos nekoliko vaznih predmeta pred pravosudjem USK, koje ce po pitanju Lipovace, polagati novi ispit.
Znajuci po kojem principu je Lipovaca i ranije uspijevao proci nekaznjeno za ono sto mu se sasvim opravdano stavljalo na teret, nismo previse optimisticni kada se radi o donosenju odluke koja ce biti po volji gradjana, ali i budzeta, u koji bi Lipovaca morao uplatiti protivpravno stecenu imovinsku korist.
Gradjani Unsko-sanskog kantona su i previse razocarani u lik i djelo ovog nekadasnjeg politicara, zbog niza nepravilnosti koje su karakterizirale periode njegovih mandata nacelnika i Premijera USK.
Lipovaca je trenutno uposlen kao direktor podruznice firme INTEGRAL iz Banja Luke, a koja je u vlasnistvu kuma Milorada Dodika, te je angazovan na Pravnom fakultetu Univerziteta u Bihacu.
O iznesenim cinjenicama i novim informacijama koje nisu poznate javnosti, redakcija priprema i video prilog.
Istrazujemo.ba