ČEKAMO PONEDJELJAK 28.JANUARA I SJEDNICU OPĆINSKOG VIJEĆA Mensur i”mensurovci” spremni su da OPET iz ODREĐENIH RAZLOGA budu SUZDRŽANI u građevinskom slučaju ŠEFIK SINANOVIĆ

U ponedjeljak  28.januara 2019.godine na 26.sjednici  ponovo će na dnevnom redu Općinskog vijeća Sanski Most biti tačka dnevnog u slučaju “Šefik Sinanović”, Prijedlog Odluke o usvajanju Prednacrta izmjenama i dopunama Regulacionog plana “Lijeva obala 1 ”  Sanski Most.

O ovom  slučaju,  pod firmom “procedura”  OV Sanski Most selektivnog sprečavanja Sinanovića  da dogradi  svoj objekat u centru grada, a u  suštini, političko-mafijaškog obračuna predsjednika SDA Sanski Most asima kambera sa  Sinanovićem preko općinskog načelnika Farisa Hasanbegovića i  vijećnika  ove stranke, upoznat je još prošle  godine vrh SDA u Sarajevu (  Dževad Mahmutović, savjetnik tadašnjeg člana  Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, potpredsjednik SDA BiH Šemsudin Dedić), federalni poslanici, Islamska zajednica u BiH…

Podsjećamo, Šefika Sinanovića, demobilisanog borca i investitora na objektu  u centru grada Općina Sanski Most preko  podignutih ruku  vijećnika  sprečava u izgradnji iako posjeduje urednu dokumentaciju, nije bespravni graditelj, a prijedlog stručne projektantske kuće IG iz Banje Luke  koja je autor Prednacrta  Regulacionog plana koji se tiče Sinanovićevog objekta odbijen  je prošle godine  suzdržanim glasovima SDA (13 vijećnika je bilo  „za“) i to bez ijedne zamjerke.

Tada  je predsjednik kluba SDA u OV Mensur Seferović u teško podnošljivom demagoškom maniru,predstavljajući stav SDA, a u stvari, prenoseći  naredbu  asima kambera čiji je “trbuhozborac”, kazao  za govornicom , parafraziramo, kako  je sa Sinanovićevom dokumentacijom sve u redu, kako je on uredan investitor itd,itd, ali će SDA “iz određenih razloga” (!!!??)  ostati suzdržana.

Ko će  logički, psihološki, sociološki, fenomenološki objasniti  šta  to znače  “ODREĐENI RAZLOZI”?

Kakvi bi  to bili, onda  , NEODREĐENI RAZLOZI?

A  svima  je jasno- tako se naziva Sujeta  čovjeka, asima kambera  koji je umislio sebi da  je Gospodar Grada i samim tim neranjiv i vječan, a  takvu, u staniole političke demagogije i kiča, uvijenu poruku  oblikovanu u bezobrazni  izraz ODREĐENI RAZLOZI, vijećnicima i javnosti prezentira  Mensur Seferović.

Takvu nepristojnost, bahatost, političku razmetljivost i besprizornost mladog čovjeka  koji tvrdi  da su  mu islamske vrijednost porodica, čast , ugled svetinja, makar je bh javnost već upoznata  kako Seferović upražnjava  kao  izabrani  zvaničnik u praksi tretira  svetinje (nećemo sad, ima vremena, o Seferovićevom “poštovanju”  porodice, to  će biti posebna  tema ) govori  o temeljnom razaranju vrijednosti koje baštini  svako normalno društvo. 

I to  u gradu u kome po nepisanom scenariju  vladajuće politike niču bespravni objekti ” uglednih”  građevinara i  investitora koji se  bez problema poslije legaliziraju.

U gradu u kome se vlast dogovori  sa izvođačem i investitorom  i obezbijede se  unaprijed pare za novčane kazne  zbog nelegalne gradnje, da bi ista  vlast  bez ikakvih problema  legalizirala  taj objekat.

U  gradu u kome  se  građevinske  dozvole obezbjeđuju kupovinom auta  za potrebe Stranke.

U gradu u kome kamber  preko svojih doušnika( dobro poznatim i  raspoređenim)  šalje poruke I OVIH  DANA  čak i časnim članovima  SDA  kako “nije zadovoljan što  piju kafu  sa Sinanovićem”.

U gradu  u kome se  za  1700 KM računa  za benzin  i  2000 KM  na račun SDA Sanski Most (na paragon -blok preko  blagajne Stranke ) sređuje zahtjev za nastavak gradnje.

O   tome drugom prilikom kada   istražni organi  odrade svoj  dio  posla.

U gradu u kome se izbori na sumnjivi način  dobijaju, gdje  za SDA “glasaju i mezari”,  o čemu svjedoči i predmet u Tužilaštvu BiH protiv  “asima kambera  i drugih”.

A  sve to što članovi SDA   pa i on rade, Mensur  Seferović, predsjednik Kluba vijećnika SDA  u  OV  Sanski Most  koga odnedavno u gradu na Sani zovu  Akumulacija Funkcija , naziva  “ozbiljnim društveno-političkim procesima”.

U ponedjeljak  28. januara  2019. godine kod tačke  10. Prijedlog Odluke o usvajanju Prednacrta izmjenama i dopunama Regulacionog plana “Lijeva obala 1 ”  Sanski Most očekuje  se isto- Seferović  će opet  teatralno izaći pred vijećnike i  ponoviti  odvratnu  mantru  o ODREĐENIM RAZLOZIMA  zbog kojih  će vijećnici SDA  biti suzdržani.

Tjeraće  prisutne vijećnike  da  se sami sebe stide i da  masovno  gađenje i povraćanje ostave  za  toalete gdje  ih niko ne vidi.

No, Mensur i “mensurovci”  neće spriječiti pad Moćnika koji je odavno uzdrman, strahovito  prepadnut , nesiguran i nervozan. 

Moćnik  se noktima  hvata  za ravne betonske  zidove i huška pritom svoje  “kerbere”  da za njega odrađuju prljave “proceduralne”  poslove  sprečavanja gradnje  ljudima koji su skenirali  njegove nečasne poslove i ne podržavaju  ga.

Upravo takav je građevinski slučaj Šefika Sinanovića Šere iz Sanskog Mosta, rodom iz Vrhpolja.

U Sanskom Mostu se podržava kriminal, ukoliko “kriminalci rade  za Stranku”.

Inventar takvih gadosti  je predug u godinama  u kojima Stranka  i Moćnik naturaju svoje “kriterije vrijednosti”.

Od  selektivnih rušenja vikendica do selektivnih zabranja gradnje.

Šefik Sinanović  Šero je čovjek koji se pobunio protiv zla koje vlada Sanskim Mostom oličenom u tzv. administrativne procedure kroz koje se provodi selektivna  pravda  i narušavaju  građanska  prava.

Pobunio se i protiv gamižućeg naraštaja  Stranke koje svoje interese i sluganstvo štite , između ostalog, i ODREĐENIM RAZLOZIMA kada  moraju biti SUZDRŽANI.

Njegova pobuna, otpor  i beskompromisno strajavanje  na  tome  izazvala je pometnju  unutar  “zmijskog legla”.

O  tome svjedoče brojni primjeri koje ovdje nećemo navoditi.

Nismo daleko  od istine  koja se može  dokazati -kako je interesna klika   preuzela  grad i od njega napravila mafijašku firmu.

 

Naglasimo  još jednom –  kompletna Politika,  program, ideologija, strategija i slična dokumenta SDA Sanski Most  utjelovljena su  u jednoj Individui. Ova  stranka  postala  je Alatka  za odvajanje Dobrih od Loših momaka.

„Dobri“ su, naravno, isključivo članovi SDA.

Ova  Stranka  ponižava  investitore i opoziciju i  potcjenjuje inteligenciju građana i sveukupne javnosti.

Ova je Stranka  postala Režim i ne dozvoljava razmišljanje svojom nego glavom Šefa.

asima kambera.