VRUĆI PONEDJELJAK U SANSKOM MOSTU Tenzije pred sjednicu Općinskog vijeća, hoće li vijećnici SDA sutra opet pognuti glavu i glasati kako im je naredio njihov Karikaturalni Šef?

Sutra  je  26.sjednica  Općinskog vijeća Sanski Most  na kojoj će se između 13 tačaka dnevnog reda naći “vruća”  10. tačka -Prijedlog Odluke o usvajanju Prednacrta izmjenama i dopunama Regulacionog plana “Lijeva  obala 1”.

Po treći put  će  OV  raspravljati  o nastavku gradnje objekta čijem vlasniku stranka na vlasti ne da dozvolu i pored  uredne dokumentacije.

O ovom slučaju javnost  zna sve- predsjednik  SDA Sanski Most Asim Kamber preko vijećnika ove stranke sprečava izdavanje  građevinske dozvole Šefiku Sinanoviću Šeri  za  izgradnju objekta nekadašnjeg “Varteksa” uz gradsko kino u centru grada.

Seferović: Nova stara uloga “trbuhozborca”  

Projektanska kuća IG iz Banje  Luke  uradila je dokumentaciju za Sinanovićev objekat na koji nijedan od 30 vijećnika, pa ni viječnici SDA nisu imali nijednu primjedbu. No, predsjednik Kluba SDA u OV Sanski Most  Mensur  Seferović  bezobrazno  je  svoje i neglasanje vijećnika  SDA  za  usvajanje  izmjena ovog regulacionog plana obrazložio  “određenim razlozima”.

Fanatična naklonost vijećnika SDA Sanski Most  svom karikaturalnom “božanstvu” Asimu Kamberu   od  vijećnika ove stranke napravila je u javnost  sliku  obezličenih ljudi kojima se  smije grad, Kanton  i država.

Ovakav fenomen poltronstva u situacijama  kada je potpuno jasno  da svojim odlukama diskriminiraju  građane-investitore teško je podnošljiv i  dešava se u  ambijentu  apsolutističke političke kulture. Bahatost  aktuelne vlasti ogleda se u činjenici da u neposrednoj blizini  postoji  više nelagalno izgrađenih objekata  čija legalizacija se sređuje i dogovara na sumnjiv i koruptivan način.

Interes  za ovu tačku dnevnog reda iskazali su brojni mediji u BiH, jer se radi o političkoj zavjeri  jednog zloćudnog čovjeka da, kako  to uvijek čini, preko svojih ljudi, dijeli selektivnu  pravdu i u građevinskom resoru.

Sutra će, kako saznajemo, vijećnicima govoriti i arhitekt iz Banje Luke Stojan Vujatović iz projektantske kuće IG koja je radila dokumentaciju za ovaj  segment Regulacionog plana vezanog za Sinanovićev objekat.

Vujatović: Obrazlagaće  dokumentaciju 

Obzirom  da će  sjednici prisustvovati i investitor  Sinanović, očekuje se da  će biti prilično napeto. On  već godinama  pokušava  na  normalan način da ishoduje nastavak gradnje  svog objekta koga je  nezakonitim radnjama Općina Sanski Most  bila prodala, iako se radilo o objektu kompanije iz Hrvatske.

Tenzije pojačava i činjenica što  je jedan vijećnik SDA Sanski MOst  napustio BiH a narednom  sa liste  CIK BiH nije još potvrdila mandat.

Nezvanično,  policija će  za svaki slučaj doći  u neposrednu blizinu vijećnice kako  bi, eventualno, spriječila moguće  incidente.