MOŽE LI SE NIŽE PASTI Jezivo je kad dželat hrabri žrtvu

 

Pametnom je i išaret  dosta.

U jeku medijskih istina  o  vladavini  asima kambera , vlasnika SDA Sanski Most, i političke omče koju bi, u najboljem interesu SDA BiH,  da  sačuva u njoj makar zrno časti i poštenja o kojoj je govorio  rahmetli  Alija Bakir Izetbegović  trebao da namakne  svom  krajiškom Beriji,  kamber je preko svog stranačkog inventara Farisa Hasanbegovića i tzv.boračkih,a u praksi kamberovskih organizacija organizirao “podršku” herojima odbrane BiH.

Oni  koji moraju tiho su se islikali uz skute Vlasnika Stranke i otišli u svoju  anonimnu  beznačajnost.

O  tome  su dva njegova kućna medija izvijestila  javnost.

Imamo  čudovišnu zamjenu  teza u režiji lukavog  opsjenara- heroji  su ti koji trebaju  asimu kamberu da  pridrže spomenik  ove lažne veličine koji se ljulja na oluji istine koja isplivava posljednjih mjeseci.

Znamo kako kamber pomaže  heroje Bosne, one najveće, koji su još za života postali legende.

 

Dovoljno je da odete  na mezar u Fajtovce, tamo leži  general Mehmed Alagić.

Njemu je , beli, Asim Kamber  “pomagao”.

SDA  se nikad-za nikad nije izjasnila o  toj kamberovoj “pomoći”  rahmetli generalu koga je Alija najviše  volio.

SDA je, znači, podržala tada  i podržava i sada  istog čovjeka  koji je davno prije zaslužio politička vješala  zbog svoje “pomoći”  herojima Bosne.

asim kamber je , da je pravde i istine u toj stranci , među prvima trebao da “omasti”  tu omču.

Eh, koliko je političkih vješala trebala da ima Alijina, pa sad Bakirova stranka da  se riješi svojih “uglednih” lopova, varalica, konjokradica, finanskijih mafijaša , budžetskih jalijaša.

kamber  se ,evo, nameračio, da “pomaže”  i dalje, sram da ga bude, ali  veći sram  treba fakturisati,  onima koji ga podržavaju.

Kad  kamber  “pomaže”  heroje, to je gadno.

Izaziva jezu.

Goni na masovno povraćanje.

Za…ano  je  kad dželat  tješi  žrtvu.

To je dno dna cinizma i ljudskog pada.

Zašto  asim kamber  na pisanje  bh medija da  u krilu svoje stranke “ljuljuška” zaštićenog  svjedoka  i člana stranke koji će u  procesu protiv heroja kojima  on “pomaže”, biti svjedok Tužilaštva, ne  odgovori  da li je to tačno ili ne. 

Ovisno o njegovom odgovoru dobiće  naš odgovor.

“Pomoć”  asima kambera  bilo kome, pa  i herojima  Bosne, nikad-za nikad nije išla preko njegovog džepa,akao budžetski  dahija  više od 20 godina pustoši što stranačke, što  kantonalne, što federalne  kase.

On u džepovima ima zmijska legla.

Simbolički, njegova pomoć  izgleda  ovako: motorkom ti odsječe  noge iznad  koljena, a  onda ti kupi invalidska kolica.

I to  -sa budžeta.

Nebitno kojeg.

Na kraju, ovako je   nedavno   pisao portal  bisce.ba

Krajiška SDA je svoju “sramotu” mogla izbjeći izbacivanjem Kambera iz SDA, zato što je prije 15 godina kao tadašnji pomoćnik gradonačelnika Mehmeda Alagića, bio na čelu sramotne afere protiv ovog krajiškog generala…Nije problem što je asim kamber bio u Hrvatskoj vojsci, što se slikao i ponosio uniformom te vojske i sto je svim bićem, na svakom mjestu i u svakoj situaciji gdje god je mogao bio protiv generala Alagića. To je privatno-personalna stvar. Ali, žig srama i bestida nikad niko neće saprati sa krajiške SDA dok je on njen član. Dakle, između generala Alagića i kambera SDA je odabrala Kambera.

Pametnom je  i išaret dosta.