MANIPULATOR U KLJUČU Kamber “postrojavao” smijenjenog direktora “Šuma” Harisa Mešića i zastupnika Jasmina Musića

Asim  Kamber sastao  se večeras u Ključu u  polutajnom sastanku  sa  razriješenim  direktorom Unsko-sanskih šuma Harisom Mešićem i zastupnikom u Skupštini USK Jasminom Musićem.

To je mali  uzorak njegove režimske posluge, koje preveslava  lažnom moći   kao  dječicu  iz vrtića.

Manipulator ne može bez  intriga, a “Šume”  su  mu  uža  specijalnost. 

 

 

Sa “Šumama”  se  “svojevremeno “proslavio” u vrijeme dok je bivšeg šumskog monarha Đevada Muslimovića  držao  “na kajasima”.

To su odvratne crne mrlje  , ne  i jedine, naravno, koje Asim Kamber  nosi  “na reveru”.

Vidjećemo uskoro  gdje će  večerašnja ” infekcija” u Ključu proizvesti  novo žarište smutnji i prefidnih  prevara.

 

“Nosim pare Asimu u stranku”, saopćio je na telefon tog jedanaestog juna izborne  2014. godine Đevad Muslimović, tadašnji direktor Unsko-sanskih šuma, pisao je Žurnal 2016.godine.   

Koji minut kasnije, pripadnici SIPA-e uhapsili su Muslimovića i njegovog vozača Hajrudina Pehlivanovića. Akcija “Koverta”, saopćili su tada istražni organi, provedena je s ciljem borbe protiv organizovanog kriminala u vezi sa krivičnim djelom “primanje mita”. Muslimović je, naime, neposredno pred hapšenje primio mito.

No, zbog toga što je akcija SIPA-e “provaljena”, Muslimović je morao biti uhapšen na putu za Sanski Most, prije nego je predao pare “Asimu iz stranke”. Istražni organi sumnjaju da se Asim koji je pomenut u razgovoru preziva Kamber. On je vladar Sanskog Mosta. On upravlja Strankom demokratske akcije u Krajini. On je čovjek koji iz sjene upravlja Unsko-sanskim šumama.    Dvije godine poslije hapšenja Muslimovića i akcije Koverta, novac iz Unsko-sanskih šume ponovo je, mjesec pred izbore, usmjeren u Sanski Most. “Utvrđuje se lista projekata koji će se finansirati iz dobiti Šumsko-privrednog društva USK-a”, piše u odluci Vlade USK-a, donesenoj 9. septembra ove godine,  napisao je kolega Avdo Avdić 2016. godine.

Večerašnji dvosatni sastanak sa bivšim direktorom “Šuma” koji je takođe bio pod njegovom kontrolom dok je direktorovao,a   kako stvari stoje  i sada, mračni je znak da  opet  nešto “kuha” u  tunelu svojih  opsjenarskih  manipulacija.

Državno preduzeće “Unsko-sanske šume”   i  Zavod  zdravstvenog osiguranja Unsko-sanskog kantona dvije su “zlatne koke” SDA  koje je ova stranka izgubila  smjenom Harisa Mešića i Almina Handanagića.

Uz  pomoć ovih “koka nosilja”  godinama su se dobijali izbori i  zapošljavala  podobna stranačka baza. No  to  više nije  budućnost, nego vremepolov.

Dva Kamberova direktorska pajaca  osim  što su   izvršavali njegove direktive  radili su i za sebe.

Tako je Handanagić  zaposlio Mešićevu ženu u ZZO USK, a  Mešić Handanagićevu snahu u “Šume”.

          

Handanagić je poslušao  Bojovnika pa je bez konkursa zaposlio i suprugu sanskog načelnika Farisa  Hasanbegovića.

Najveće čudo i salto morale   je  kako se ljudi, mladi i pametni, tako  lako prepuste  nekom ko jedno misli, drugo govori, treće  radi, a dvije decenije  manipulira, laže, vrijeđa  i uništava  sve čega se dohvati.

Ponosan čovjek bi umro  od srama.