PREMIJER RUŽNIĆ POSJETI MEDŽLISU IZ SANSKI MOST Najavljena finansijska pomoć Kantona za projekat tržnog centra

Juče je u  službenoj posjeti Medžlisu IZ Sanski Most boravio premijer Unsko-sanskog kantona  Mustafa Ružnić, sa svojim saradnicima Nijazom Kadirićem, ministrom privrede i Alminom Hopovcem, savjetnikom u oblasti obrazovanja, piše  portal  Medžlisa IZ  Sanski Most.
S obzirom da je ovo prva posjeta Premijera našem Medžlisu glavni imam Mirza ef. Žerić je prezentirao osnovnu strukturu, te polje rada i djelovanja Medžlisa kao važnog organa u strukturi Islamske zajednice.


Cilj posjete ove delegacije bilo je prezentiranje projekta izgradnje vakufskog tržnog centra čija gradnja počinje na proljeće.
Vakufski tržni centar je višemilionski projekat čiju će izgradnju u potpunosti finansirati Generalna direkcija vakufa Republike Turske, a od kojeg će značajnu korist imati kako Medžlis, tako i šira društvena zajednica.
Premijer Ružnić i ministar Kadirić su pohvalili ovakav projekat, te najavili finansijsku podršku u dijelu eventualnih popratnih tehničkih troškova koji redovno prate ovakve projekte.
Pored nevedenog, domaćini su goste upoznali i sa kulturno-vjerskom manifestacijom “Musalla” koja je svojevrsni brend našeg Medžlisa.
S obzirom na njen historijski značaj u kontekstu dolaska islama na prostore BiH, usaglašeno je da manifestacija “Musalla” zaslužuje neupitnu podršku kantonalnih vlasti, te će dugoročna intencija biti da ona dobije svoje stalno mjesto i kôd u budžetu USK-a.
Posjeta je završena obilaskom samog lokaliteta vakufske pijace, gdje su se gosti mogli uvjeriti u opravdanost izgradnje jednog savremenog i multifunkcionalnog tržnog centra.