RAST DOBITI Uspješna godina za Bosnalijek, prihodi porasli za 10 posto

Kako je za Fenu potvrdio generalni direktor Nedim Uzunović, poslovni prihodi Bosnalijeka bilježe rast od 10 posto u odnosu na 2017. godinu, a kao i prethodnih nekoliko godina, Bosnalijek je najveći dio svojih prihoda od prodaje, čak 76 posto, realizirao na inostranim tržištima.

Pozitivan trend imaju i svi ostali finansijski pokazatelji, poput EBITDA (dobit prije kamata, poreza i amortizacije) koja je iznosila 25,5 miliona KM, što je 10 posto više u odnosu na prethodnu godinu. Ostvarena je dobit prije oporezivanja od 15 miliona KM, odnosno 14 posto više u odnosu na 2017. godinu.

Takođe, 2018. godinu su obilježile i značajne investicije u proširenje proizvodnih kapaciteta, kao i okončanje radova na novim laboratorijama za kontrolu kvaliteta, što su ključni preduslovi za rast i razvoj Bosnalijeka u budućnosti.

Generalni direktor Bosnalijeka Nedim Uzunović ističe da postignuti rezultati predstavljaju snažan preduslov za nove investicije i nova radna mjesta, a ujedno doprinose i jačanju domaće privrede.

(klix)