IMENOVANJA  “Bankar” Amir Osmančević novi direktor  Direkcije za ceste  USK

Nadzorni odbor  (NO)  Direkcije za ceste Unsko-sanskog kantona  (USK)  dao  je prijedlog Vladi USK za izbor novog direktora Direkcije  na mandat od 4 godine nakon okončanog javnog konkursa na kome  veću ocjenu od svog   protivkandidata dobio Amir Osmančević, doktor ekonomskih nauka, zaposlen u Vakufskoj banci Bihać saznaje  normala.ba.
Postupak javnog konkursa vodila  je petočlana komisija, a zanimljivo je da je  drugi kandidat  bio  zaposlenik Direkcije  Nurudin Osmanović, dipl.ing. saobraćaja koji 20 godina radi u  struci, ali je na intervjuu osvojio manje bodova od Osmančevića.  Osmanović je ranije  bio  prvi čovjek  Direkcije,a  posljednjih godina  bez obzira  na stručnost i poznavanje    posla , redovito  gubi  na konkursima. Amir Osmančević  je, saznaje naš portal, tražio od NO  da ne radi u Direkciji puno radno vrijeme, jer mu banka neće dati garanciju da će ga ponovo primiti u radni odnos nakon isteka ili prekida mandata.
U posljednje četiri godine   u Direkciji za ceste USK promijenjeno je čak osam direktora, od čega su pet  bili vršioci dužnosti.