GLASANJE NA KONGRESU Senad Šepić pobijedio Fuada Kasumovića i ponovo izabran za predsjednika Nezavisnog bloka

1/8
Kako saznajemo kandidati za predsjednika su bili aktuelni predsjednik NB-a Senad Šepić i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić podnio je izvještaj o radu Stranke od osnivačke skupštine do osnivačkog kongresa, a potom je usvojen novi Statut NB-a i predstavljeni kandidati za predsjednika za period 2019. – 2023. godina.

          

Nakon glasanja delegata konstatovano je da je Senad Šepić novi/stari predsjednik stranke za naredni mandat.

Kako saznajemo Fuad Kasumović se kandidirao za predsjednika u posljednji trenutak i to među članstvom nije bilo očekivano. Čak je tokom održavanja kongresa bilo i burnih rasprava o načinu glasanja, potom je bilo prigovora na demokratičnost, ali je kongres ipak održan bez značajnijih prekida.

Prije proglašenja novog predsjednika delegati koji podržavaju Kasumovića su napustili salu.

Nezavisni blok u periodu nakon izbora je prošao kroz veoma burno razdoblje, nekoliko članova isticalo je kritike na račun rukovodstva, a iz stranke su isključeni Sadik Ahmetović i Salko Sokolović.

Također je isključen i Elmedin Voloder, koji je odlučio djelovati suprotno stavovima stranke i podržati koaliranje sa SDA, što je učinio i Eldin Vrače (Snaga centra), iako je u Parlament FBiH izabran na listi NB-a.

(klix.ba)