MALA SALA MAHMUTOVA NA RTV USK Matematika je čudo!

(Prenosimo post objavljen na FB stranici “Zakon, Red, Rad, Idemo  dalje, Samo neka ruše”)

Mahmut Alagic,predsjednik Sindikata policije, reče da imaju platu policajci ,njih dio ,prosjek od 750 KM i osta živ!

Ko zna računati doći će i do broja uduplanog, ovisno o stažu!

Startni iznos im je trenutno 1 000 KM, opet ovisno o stazu i drugim beneficijama, nabere se toga pofino! Toliko o famoznom iznosu  koji je kazao Mahmut naš, 750 KM!

Čujemo da Alagić ima do penzije 5 godina i njih više, te da bi ovim imali 68 posto penzije od plate, tako da bi penziju imali 800 KM, po opet nekoj računici, iznosila bi kod nekih i više!

Matematika je čudo jedno!

Ne kažemo da ne treba im dati povećanje, ali zar oni nisu u mnogo boljem položaju od drugih budžetskih korisnika, barem kada su dugovanja prema njima manja, koliko znamo, njima plata ide mjesec za mjesec, dok kod drugih je kašnjenje od mjesec dana!

Nije li to nekorektno od njih  da kukaju kako su u najgorem položaju kada su u pitanju plate i naknade, nadure ,šta bi se reklo!? Uslovi im nisu najbolji, treba ih poboljđati,ali ovo drugo, šini se da je pretjeravanje!

Šta primicanje penzije čini od predsjednika Sindikata policije, pravo se zabrinuo da mu penzija ne bude plaho manja od plate! Mi se ne brinemo za neke od njih, pravo se skućili, a kada smo pogledali operaciju “Kastel”, Boga mi dragog , neki su u kroz nju prošli sa balvanima i još rade u policiji, nedodirljivi !

Čast poštenim policajcima, ima ih sigurno, ali neki su Boga mi dragog, pravi sljedbenici svojih mentora iz Sanskog Mosta!

Bas ovaj Mahmut nas voli šalu, a nije bio 1.april!