NAKON “TAJNIH” IZBORA Nezavisni blok: Kongres je prošao pošteno, Fuad Kasumović nije dobio podršku

Nezavisni blok: Kongres je prošao pošteno, Fuad Kasumović nije dobio podršku

Član Predsjedništva Nezavisnog bloka Admir Mujanović u razgovoru za Klix.ba je rekao kako novi-stari predsjednik stranke Senad Šepić nije trenutno dostupan za komentiranje izjava Fuada Kasumovića o neregularnosti izbora te ističe kako je za nadziranje regularnosti zadužen isključivo predsjednik izborne komisije.

“Fuad Kasumović je direktno prozvao izbornu komisiju i stav NB-a jeste da predsjednik Izborne komisije izađe u javnosti i kaže da li su izbori bili regularni ili ne. Dakle, predsjednik Izborne komisije je taj koji vodi kompletan proces i mi zaista ne bismo miješali bilo koga u ovu priču dok se ne čuje njegov glas”, kazao je za Klix.ba Admir Mujanović.

Nijaz Kadirić, predsjednik Kantonalnog odbora NB-a Unsko-sanskog kantona i učesnik tek okončanog “tajnog” kongresa stranke izjavio je za Klix.ba da prilikom brojanja glasova za izbor predsjednika NB-a nije bilo nikakvih manipulacija, već da je procedura glasanja bila demokratska i transparentna.

“Bilo je pošteno do kraja. Te navodne manipulacije nekakvim listama vidio je, izgleda, samo gospodin Kasumović. Iskreno mi je žao što je došlo do ovakvog epiloga, ali mislim da je gospodin Kasumović došao razočaran na Kongres budući da za kandidaturu za poziciju predsjednika Stranke nije na terenu prethodnih sedmica dobio dovoljno podrške”, kaže Kadirić koji inače nije ni biran u organe Kongresa.

Prema njegovim riječima, Kasumović je prije nekoliko dana u Centralu NB-a javio da će se kandidirati, ali već tada se znalo da nije dobio podršku KO NB ZDK, ali jeste podršku Glavnog odbora NB-a Zenica. Navodno, Šepić je u ZDK dobio 16, a Kasumović devet nominacija.

“Vjerujem da gospodin Kasumović nije dovoljno radio na terenu s članovima Stranke, pa je i to razlog što na Kongresu nije bolje prošao. Mišljenja sam da ne bi trebalo da bude revolta i prkosnih reakcija zbog unutarstranačkih korektnih političkih borbi, jer uvijek neko mora da pobijedi, a neko da izgubi, ali to nije kraj svijeta”, kaže Nijaz Kadirić.