BIHAĆKI MUZIČARI HANDUKIĆ O BRATOVOM BUĐENJU IZ KOME: KADA SE NASMIJAO, MOJOJ SREĆI NIJE BILO KRAJ

    Vijest da se Bišćanin Arslan Handukić nakon 19 dana od teške saobraćajne nesreće probudio iz kome obradovala je sve stanovnike Unsko-sanskog kantona, ali i muzičare iz cijele države, koji su se posljednjih dana molili za zdravlje i oporavak člana bihaćkog benda “The Babe Barbarella”.

Podsjetimo, nesreća u kojoj je Handukić učestvovao se dogodila na putu Bosanska Krupa – Bosanska Otoka i u njoj je poginuo službenik Granične policije. Arslan je nakon nesreće nekoliko dana bio u Kantonalnoj bolnici “Dr. Irfan Ljubijankić”, a potom je u teškom stanju prevezen u Univerzitetski klinički centar u Tuzli, gdje je podvrgnut daljem liječenju.

– Konačno mogu reći da imamo dobre vijesti. Moj brat se probudio iz kome – kaže na početku razgovora za Faktor Zulfikar Zosko Handukić, frontmen benda “The Babe Barbarella”.

Ističe da se njegov brat Arslan probudio iz kome prije nekoliko dana, ali da nije bio svjestan.

– Arslan se budio nekoliko puta i ranije, ali je samo gledao u prazno. Sada je prepoznao mene i roditelje. Danas sam u njegovom pogledu vidio da je svjestan, ali, nažalost, još ne može da priča jer ima kanilu. Pokreti ruku i nogu su mu jako slabi i miče njima kada mu kažem. Uspio sam se našaliti sa bratom i on se čak i nasmijao. Kada se nasmijao, shvatio sam da se sjeća i i mojoj sreći nije bilo kraja. Znao je gdje se nalazi, ali vjerovatno još ne zna šta se desilo. Od sutra bi sa njim trebao početi da radi logoped i fizijatar – nastavlja Zosko Handukić.

Posebno se zahvalio svim uposlenicima u bolnici “Dr. Irfan Ljubijankić” i u Univerzitetsko kliničkom centru u Tuzli.

– U Bihaću je urađeno sve što je bilo moguće, jer je poznato u kako katastrofalnom stanju se nalazi tamošnja bolnica poslije požara. Brat je četvrti dan dobio upalu pluća, zakompliciralo se i hitno smo ga prebacili u Tuzlu. Samo da pojasnim da je Arslan od Bosanske Krupe, gdje je bila saobraćajna nesreća, do Bihaća, prevezen u roku od sat vremena. On je aspirirao i u plućima je imao komade hrane i želudačne kiseline, što onemogućuje nesmetan dotok kisika. Za nas su sekunde bile dani, a minute godine. Kada je prevezen u Tuzlu, slikali su mu sve i promatrali pluća, mozak… Nabavili smo neke lijekove koje je bilo jako teško nabaviti. Njih nema u nekoj slobodnoj prodaji. Kada su u pitanju svi uposlenici Plave klinike u Tuzli, svim tim ljudima treba da se digne spomenik. Ljudi su susretljivi, profesionalni. Od doktora, medicinskih sestara, anesteziologa, portira. Jednostavno, nemam riječi da to opišem – kaže na kraju razgovora Zosko Handukić.

 

/uskinfo.ba/