IN MEDIA(S) RES Direktor Bajramović argumentima urnisao “senzaciju” o pretresu u ZZO USK koju je objavio kućni portal iz Pobriježja

Kućni  portal Asima Kambera objavio  je danas   “senzaciju”  o policijsko-tužilačkom  pretresu  odnosno izuzimanju  dokumentacije iz  Zavoda zdravstvenog osiguranja (ZZO) Unsko-sanskog kantona (USK)  u kojoj je  već unaprijed presudio  o  navodnom kriminalu  koji je  počinjen od strane  direktora  Sanela Bajramovića  a uz navodno asistiranje Rifeta Hozanovića.

Bujna mašta  autora teksta  ostavlja  čitatelje bez  daha.

Čini se da  tekst možda  nije  skladala nervozna ruka  Asima Kambera, jednog od najdarovitijih i najbeskrupuloznijih  manipulatora na krajiškom političkom  nebu, jer  “pisac”   ne zna  ili možda  namjerno  pogrešno navodi naziv  ZZO USK (Fond zdravstva USK) .

Više nego očito  je da  je “piscu”  ispomoć  bila krivična prijava koju je  Federalnoj upravi policije (FUP) protiv  ZZO  USK  uputio, gle čuda, upravo  privatna zdravstvena ordinacija “Urostone ESWL” iz Bihaća!?

Pobrkao  je  “pisac” babe  i žabe  u ovom slučaju, koji, kako stvari stoje, nije ništa  drugo nego pritisak da “Urostone  ESWL”  iz BIhaća , “poznatih vlasnika”  bude ekskluzivni  razbijač kamenca u bubrezima i i mokraćovodima Krajišnika, kao što je  bio u vrijeme dok je ZZO USK  vladao  smijenjeni  direktor Almin Handanagić.

I to  po cijenama četiri puta  većim od konkurencije u regiji, o čemu je normala.ba  ranije pisala.

Evo  šta je na  svom FB-profilu  Kamberovom kućnom mediju odgovorio  Sanel Bajramović, zamjenik  direktora  ZZO USK, koji je donedavno obavljao  funkciju v.d. direktora.

Bajramović, inače diplomirani pravnik, zavidnog iskustva.

On je   argumentima  javno  urnisao  tragikomičnu “senzaciju”   o pretresu u ZZO USK  koja je trebala da doprinese širenju općeg defetizma u  rad  zakonodavne i izvršne vlasti  koju  vodi  parlamentarna većina  A-sda-POMAK-SDP-SBB.

Samo što ovaj portal inmedia.ba može osmisliti scenarij, mislim da im može pozavidjeti i najpoznatiji scenaristi meksičkih sapunica. Gospodo 7.000,00 KM je naplaćivao “Urostone ESWL” za jednog pacijenta u toku 2018.godine, gdje su na jednom pacijentu vršili tretmane razbijanja kamenca u tolikoj mjeri da izlazi iz svakih okvira medicinskih standarda (preko pet puta po osobi) a ne Klinicki centar Sarajevo i Tuzla.

I nije tačno da je “Urostone ESWL” imao najpovoljniju ponudu kroz postupakjavnih nabavki –  njihova ponuda za prvi tretman je iznosila 1.700 KM a Klinickog centra Tuzla 666 KM.

A što se tiče BH centra za srce Tuzla, njihov javni poziv i učešće nema veze sa “Urostone ESWL”.

Prošlo je vrijeme kad su se kreirale tenderske dokumentacije za određene ponuđače i sad se pokušava laznim krivičnim prijavama napraviti pritisak da se prihvate određene ponude koje nisu trzišne.

“Urostone ESWL”  ako misli da je njihova najpovoljnija ponuda neka podnese žalbu Uredu za razmatranje žalbi.

Ovim putem i odgovaram “Bihackim kuloarima”, da ja sam taj direktor koji je prvi u ZZO USK poceo sprovoditi otvorene postupke javnih nabavki uz primjenu e-aukcije i koji se ne miješa u rad imenovane komisije za javne nabavke  koja sprovodi postupke javno i transparentno ne favorizirajuci niti jednog ponuđača.