RUBIKON NA UNI Kakva je razlika između Kurte i Murte !?

Umjesto  po kafanama od Ključa do Maljevca , što  je specijalnost Asima Kambera & comp., Šemsudin Dedić, predsjednik  KO SDA USK , odlučio je da  se vode službeni pregovori  sa političkim strankama za novu parlamentarnu većinu.

To je legitiman i normalan pokušaj  opozicione parlamentarne  stranke.

Ovo  je očekivan potez  i zbog  dogovora  SDA, DF-a i SBB-a  u Sarajevu  da  svoje stranačke  kapacitete u skupštinama kantona  takođe uključe u formiranje vlasti.

          

No sve  ostalo, uključujući argumentaciju  je  potpuno  deplasirana  priča.

Prvo, parlamentarna  većina  koja pola godine  vodi Kanton  nije mogla načiniti čudo u popravljanju katastrofalnog stanja koje je “gradila”  od 1996. SDA  sa  svojim partnerima.

To  je aksiom, moglo  bi da stoji  na ulazu  u Krajinu  sa sve četiri strane svijeta, sa  upozoravajućom svijetlećom porukom koja  bi  glasila ” Ovako  će proći svaki kanton koji povjeruje  u vodeću ulogu SDA”

Nije mogla  ni napraviti  probleme i kaos kako se tvrdi, u  školstvu, zdravstvu i javnoj upravi, jer  je kaos   već bio i to zastrašujući.

Postojeća  vlast  je, npr. skinula lažni  humus sa   močvare  obrazovnog sistema  koji je godinama pravila SDA & partneri , ma ko oni bili.

Zašto proglašavati kaosom otkriće  koje je šokiralo  cijelu BiH-da  su uprave  krajiških škola lažno vodile  700 učenika  u dnevnicima i eklatantno kršile  pedagoške standarde kako  bi  zadržale  postojeće  privilegije!?

Mislite li da su  ljudi ovdje i dalje budale.

Parlamentarna većina  koju  propagira SDA  sa  partnerima nije ništa drugo  do  obična promjena fotelja.

Tjeraju Kurtu, da bi zasjeo Murta.

Bezdušna i  nemoralna kao i uvijek, a  sve pod  egidom tzv. narodnog interesa.

Priča  o dobrobiti građana  je  apsolutna laž, jer  parlamentarne  većine  nastaju tako što se zadovolje partikularni  interesi.

Zastupnika, prije svega , jer  oni “dižu ruke”.

Skoro tri decenije nakon rata je tako i nikada nije  bilo drugačije.

Zar mislite  da nećemo opet dobiti  kriminal, nepotizam, bahatost, afere , kojekakve “šume”,”esencijalne liste”, tender-efendije…

Pa, SDA  nas  na to navikavala  svih ovih godina, tvrdeći kako je to ” za naše dobro”!?

Jer . drugo  ime  naroda  u Krajini je OVCE.

SDA  hoće da preuzme vlast  kako  bi nahranila  apetite  svoje nervozne stranačke pastve koja šest mjeseci “ludi”  jer  ne vodi Kanton.

Takođe, promjena vlasti  znači pogotovo i sudbonosnu, dalju  zaštitu  svojih kadrova  od  “progona”  policije, tužilaca  i sudstva, kakvu su kadrovi  na vlasti “oduvijek”  imali.

P0vratak  SDA na vlast u Krajini sa partnerima značila  bi  “oživljavanje mrtvaca” Asima Kambera, Ekrema Prošića, Amira Murića, Nijaza Hušića, Almina Handanagića…

Može  li gore…

Priznajte, zvuči  grozno za  sva čula…a  Kantonu  se pogotovo  tada ” ne piše  dobro”.