SUDSKA KULISA Granični slučaj Žrtve, promocija lažne političke korektnosti

Bojovnik  se  u sudnici pojavio “u minut  do 12”.

Profilaksa (oprez) od  “događanja  naroda”.

Naručio  je nosača  kamere koji se lažno predstavlja kao medijski  djelatnik da ga u lokalnom mediju i na kućnom portalu predstave kao  Žrtvu.

Onu “rođenu”.

Jer, on ,ultimativno, NIKAD  NIJE  KRIV.

Trebalo  je da video   kod  građana izazove moguće  sažaljenje.

Da zaplaču, da se zagrcnu  od suza za “precednikom”.

On  je Mučenik.

“Sveti”   “Arhanđel” Asim.

Njegovo  pojavljivanje  u sudnici valjda je  trebalo da unese svjež vjetar  u  ofucano (vlastito) samopouzdanje i ohrabri  stranačke “vjernike” koji  su na ivici ludila.

Pate, za srce  su ujedeni, šta rade voljenom predsjedniku.

I Sanjani,  od prvog do  posljednjeg, oni  koji  još nisu pobjegli  vani, nestvarno pate, imaju rane  po cijelom tijelu i duši prema kojima je medicina nemoćna.

Strah i jeza pomiješani  kao  voda  i “Bimalovo” ulje plutaju  atmosferom  nad utišanim gradom.

U očima  tuga i bezvremeni  bol.

Zato  je  Bojovnik na slici, ako  i manje pažljivo osmotriite,  isposnički skrušen, više  mrtav nego  živ, a svjedoci  iza njega tvrde, jer  fotografija  to uspješno skriva, da  se  tijelo  grčilo i ruke  tresle.

Doduše, svjedoci “iza” možda su i  subjektivni.

Kriv  je Mujo, a on, Izabrani  Zvaničnik, i ne može  biti  kriv pored njegove policije, njegovih pravosudnih žbira, službeničkih štakora koji  vire  iz  šupljina općinskih zgrada, stranačke  poltronerije…

Postiglo se suprotno.

Bojovnik jeftino, kao  trgovac  bižuterijom na  vašaru  u Derventi, pokušava   da  okrpi svoj nagrđeni  politički lik, sa  čije  memljive fasade  vonjaju  gljivice i mahovina.

Postoji godinama, potkrepljeno  “enciklopedijom”  dokumenata, formirano  javno  ubjeđenje  o Asimu Kamberu.

Bojovniku Tuđmanov  vojske.

Rušitelju  rahmetli  generala Mehmeda Alagića.

Političkom zagađivaču javnog prostora  koga Bakir & comp podržavaju  jer  uspješno  godinama na  lokalnim i općim izborima  na  suspektan  (sumnjiv) način  osvaja  vlast.

To je lik koji bi mogao napisati  najtanju brošuru na svijetu ” Moji prijatelji”, koja  bi se sastojala samo  od korica.

Ovakvu sliku  o njemu  kolokvirao  je kompletan Sanski  Most, magistrirala cijela Krajina, doktorirao čak i “generalštab” Bakirove stranke.

“Ispeglani”  i ritualno  pripremljeni prilog na budžetskoj medijskoj zadužbini  SDA, prethodno “analiziran” od  Pažljivog  Cenzorskog Radara i tekst na kućnom portalu svjesno  naglašavaju  navodne  “ranije grijehe”  Muje Sinanovića.

Nastavak  suđenja pokazaće  da  je  tužiteljica nebitnog imena u smišljeno isfabriciranim podatkom u optužnici napravila  kardinalnu pravničku grešku zbog koje  će doživjeti novi profesionalni debakl i prijavu VSTV-u.

Možda se  zbog  toga  strašno znojila iako  je sudnica   bila opremljena  modernim rashladnim uređajem.

O tom-potom.

Septembar  će  brzo.