PRED KONGRES SDA BiH Vruća jesen za Bojovnika, Bakir ga “insitucionalno” uklanja, stižu optužnice…

Piše: Midhat Dedić

Prije sjednice  Glavnog odbora SDA BiH koja je u toku, Asim Kamber je  ponio kafu predsjedniku SDA Bakiru Izetbegoviću i pitao” Šefe, sa ili bez šećera… ili ste možda za hurme, ostale mi od Ramazana, maksuz ponio iz Krajine”.

Bake, skromno obučen u odijelu Tom  Ford, sa satom Patek  Philippe na ruci koji vrijedi nečije vikendice na Hvaru, pogledao je ispor rejbanki  servilnog došljaka iz Krajine i vršcima prstiju “no, no” pokazao Bojovniku da je suvišan.

Prošle je vrijeme ljubavi i Hasinih torti na Trgu ljiljana.

Okej, gadno se šalimo.

Bakir je odlučio da preko Glavnog  odbora i Kongresa  renovira SDA, uključi “bosanske element”, a  rastjera kriminalce, ratne profitere, tajkune, lažne prvoborcce, uhljebe i ostale “džamijske golubove” . Bakir će u skladu sa svojim ovlastima, sigurno je, jedino poštediti  sebe. I Sebiju, to mora.

Podmladiće će Stranku , avaj, samotakim kadrovima kakvi su jedan Zahiragić, Skaka, Dautović i ostala “genetski nepokvarena” služinčad “bosanskog muslimanskog subjekta”.

Mediji  su uoči Glavnog odbora prozvali nekolicinu “lokalnih moćnika”  koji su SDA  ogadili i “Bogu i narodu”.

Jedan od njih je i “naš” , Bojovnik Asim Kamber.

To je onaj što nam je svima hukn'o.

Dok u Sarajevu i okolo možda i ne znaju, mada sumnjamo, o kakvom se čojku radi, u Krajini se zna da je riječ o čistom političkom mućku i lažovu.

“Posebno je zanimljivo što ova izmjena ima retroaktivni karakter što automatski znači da naprimjer Šemsudin Mehmedović, Nedžad Koldžo i Asim Kamber neće moći ostati na čelu lokalnih organizacija. Inače, riječ je o lokalnim funkcionerima u čijim je rukama koncetrisana prevelika politička moć u lokalnim sredinama poput Tešnja, Novog Sarajeva i Sanskog Mosta”

Ovako je Klix.ba apostrofirao četiri SDA moćnika, među njima i Kambera.

Interesantno  da kućni portal nije prenio  informaciju da se Bakir rješava lokalnih moćnika, šta vi mislite zašto.

Jesen, septembar posebno, biće vruća.

Izićiće nekima na “velahavle”.

Asim Kamber se samoustoličio na čelo SDA 1997. nakon brutalnog rušenja rahmetli generala Mehmeda Alagića. Tada je, povodom iznenadne smrti generala Alagića u 54.godini života (Asim Kamber ga je nadživio), rahmetli Alija Izetbegović, Baketov otac,  izjavio da je “generala ubila nepravda”.

Asim Kamber do danas  vodi ovu stranku u Sanskom Mostu kojom je uništio grad kao zajednicu ljudi i raselio stanovništvo.

Kod građana je postao “persona non grata”, bježi i noću i danju u “svom” gradu.

Od SDA Sanski Most je ostala  samo pohabana šasija u kojoj sjedi On, predpenzioner, sad već ostarjela sekretarica i nekoliko pripuza, puzavica i poltrona.

Kongres SDA BiH 14.septembra  osim Kambera, mogao  bi u “bespuća povijesne zbiljnosti”  odvesti još neke stranačke korčnjače, među njima , nadati se je i “vaginalnog mehaničara” vječitog švajsovanog na kompenzacione liste.

Asim Kamber, pored “institucionalnog kraha”  može mirne duše da se pripremi i za najmanje jednu “finu” optužnicu.

Ili bihaćku ili sarajevsku.

Svejedno koju, bašmebriga.

A i ne znam koju, nisam prorok.

A, sve i da znam, ne bih vam znao reći.