SDA I NEMOGUĆA MISIJA Mehmed i Zikrija na braniku patriotskih vrijednosti, ako to još “fercera”…

 

Besmislenost zabluda SDA  u Krajini  da  će uz pomoć laburista  osuđenog ratnog zločinca Fikreta Abdića skovati tabut vladi Mustafe Ružnića najbolje bi mogli demantirati Mehmed Mahmić i Zikrija Duraković.

Izvan svih dnevnih političkih trivijalija njihovih stranačkih lidera, njih dvojica  bi mogli sa rukom na srcu  održati »vaz« o patriotizmu.

Prvi je zastupnik  SDA iz Bosanske Krupe koji je kao niko, javno, na Skupštini USK »održao bukvicu«  svima koji bi se drznuli uopće da razmišljaju na  temu  pravljenja parlamentarne  većine  sa laburistima.

Snimak  je dostupan i sada, a naš Mehmed  živ i zdrav i opet će imati, moguće, priliku da govori na istu  temu.

Ili će, možda, samo apdejtovati  ovaj što se vrti po »jutubovima«.

Dovoljno  je da  čujete tadašnji  muški, patriotski  Mahmićev stav o autonomiji gdje on uopće ne daje mjesta  sumnji da baš tako i misli.

  • Po treći put ponavljam neću nikada glasati  za većinu sa laburistima…

Obraćanje Mehmeda Mahmića, poslanika u Skupštini USK-a na dana…

Obraćanje Mehmeda Mahmića, poslanika u Skupštini USK-a na današnjoj rekonstrukciji Vlade koji nije digao ruku Laburistima i nije dao podršku Vladi Fikreta Avdića.Video: Abc.ba

Posted by Krupljani.BA on Nedjelja, 29. Januar 2017.

Drugi je, zastupnik POMAK-a, bivši član A-sda i bivši načelnik općine Bužim.

On je prije godinu dana na obilježavanju godišnjice bužimskih dana otpora uz aplauze prisutnih ukovao  zakletvu  »nikada sa autonomašima«, pa iako se obraćao masi oduševljenih sugrađana, bila  bi neviđena budalaština da pri tome nije mislio i na sebe kao nekoga ko nikada ne bi, i da ga živog deru, podržavao  vladu čijeg  bi ministra lično »usjekao«  Fikret Abdić ili njegova kćerka Elvira.

Dovoljno  je da  poslušate Durakovićev govor ( od 17.minute) i sve će vam biti jasno.

  • Bužimljani vam nikada neće haliliti niti oprostiti bilo kakvu vezu ili  odnos sa Autonomijom,  autonomašima i ratnim zločincem…

U šizofrenoj dezorijentiranoj igri SDA  da  po svaku cijenu »izbaci  iz sedla« premijera Ružnića i aktuelnu većinu, pri čemu se ne preza ni od sastančenja u bihaćkom hotelu »Park« sa  laburistima na dan osnivanja slavne 505. bužimske brigade , treba  računati sa  živim ljudima koji imaju svoje “ja”, osjećaje pripadništva  i mjeru patriotizma, a  ne  stranačkim pritiscima  »kako se mora«.

Samo se umrijeti mora.

No, prije smrti, ljudi se drže za  riječi…