DOK VLADA VLADA Timovi SDA za proizvodnju magle rade danonoćno od Hušićevih visibaba do danas

Rošić: Lik iz “Otpisanih” u šoku  što se A-sda bori za vlast, a on je “potreban narodu” 
Ovu “lozinku” tiho je  kao u kultnoj seriji “Otpisani “izgovorio neki dan u resoru obrazovanja sada federalni zastupnik Husein Rošić , a ponavljaju je i ostali svakodnevno umjesto “bismille” demagoškim parolama  stvarajući konfuzniju i težu sliku  o stanju na USK gdje se izvršna vlast i dan i noć bori sa migrantskim problemima, a sada  i štrajkom prosvjetara koji su manje-više inicirani agresivnom propagandom opozicije.
U tih 16, bezbeli, svakako, jakako i dakako, računaju i tri tića Fikreta Abdića, mada  je javna tajna da nemaju čak ni svojih 9.
Razmislite dobro  o “ekipi” koja godinu dana ništa drugo ne radi, nego  sabotersko-diverzantskim medijskim i drugim metodama pokušavaju smijeniti izvršnu vlast samo zato da bi oni došli  na čelo Kantona!!?
Sjećate li  tugovanja Nijaza Hušića kojima je pokušao  diskredititirati legalni i legitimni postupak smjene Rošićeve vlade rekavši kako je smjena apsurdna. Okej, to je on izjavio u šoku, ali  parlamentarnoj ” lijenčini” Hušiću je “apsurdnije”   to što je svojom smjenom izgubio najveća primanja mešu izabranim zvaničnicima u USK.
Hušić: Šarmer dama, demokratski je smijenjen, nije mu falila  ni dlaka sa glave, u iščekivanju visibaba
E, tu rečenicu “filozof iz Mutnika” nije mogao izgovoriti birvaktile, pa je ostao ,ako se sjećate “nedorečen” i lažno zabrinut za  demokratiju, jer mu je “skinut skalp” predsjedavajućeg  sa koje pozicije je uzduž i poprijeko šarmirao  dame. Tu ga treba stvarno emotivno razumjeti, mada je kognitivno hvatanje njegovih stavova  vrlo težak posao.
I još je nešto tada nadriučeno kazao “mutnički Hegel”, kao zloupotrebljen  je prostor od strane  zastupnika i  po nekoj svojoj nakaznoj  teoriji osporio legitimet  zastupnika da imenuju i smjenjuju, ako im se mandat primiče kraju!?

Ovakav “biser” još nije zabilježen u političkoj praksi i nauci.

Jednom drugom prilikom Hušić je nastojeći  biti ležeran pred novinarima, bilo je to prošle godine, izjavio kako će “sa prvim visibabama SDA preuzeti vlast na kantonu”. Prošle su visibabe, jagorčevine,ljubičice, nestali su zvončići, šafrani, jaglaci, zumbuli i majski tulipani, prošle  pečurke…a “filozof iz Mutnika” i najdugovječniji student Pedagoškog fakulteta (sjećate se, diplomirao  je tek kad je postao predsjednik SDA Cazin)  i dalje umišlja kako je bitan za narod i državu, pa će sačekati, moguće, naredne visibabe kao navodne vjesnike dolaska  SDA na vlast.  Visibabe o tome pojma nemaju,a evo, nas u septembru i oktobru kad dozrijevaju orasi koštunjci.

   

Visibabe  i Hušić : Ima l’ neka tajna veza?

Ništa manje  nije  bio jeziv smijenjeni premijer Rošić koji je izjavio kako je smijenjen a bio je potreban građanima!?

Može li se niže pasti? Može,  jer Rumenko, kako su mu tepali novinari i opozicija,  pao je u pomrčinu političkog licemjera i  nebuloza  kada  je narodu  “objasnio” da    je cilj A-sda  osvajanje vlasti!?

A  šta  je, Boga  ti, Huseine Rošiću, cilj SDA?

Možda proizvodnja paprika babura !?

Posljednjih mjeseci potpuno anonimizirani Asim Kamber, inače Rošićev politički tajo, dotučen mentalno i kako godjoš, koga čekaju istrage, optužnice i  pad u blato svojih ambicija  na Kongresu  SDA BIH, poput jeftinog zabavljača masa dok  ga je Šemso D. još trpio  u kojekakvim press timovima SDA, u svojim javnim verbalni abortusima očajno i smušeno je  na opće zaprepaštenje  govorio o svjetskom i historijskom presedanu  što je pala  Rošićeva vlada.

Valjda  zato što se oni  tome nisu nadali ?!

Kamber: Jeftini zabavljač masa, politički šaner i štetočina opće prakse

Sjećate se, Kamberu  je tada  bilo apsurdno, baš kao i Hušiću,  što je na sjednicu Skupštine USK došao  zastupnik Admir Hadžipašić, “jer nije dolazio od  maja” (!?) Kako  razumjeti  Kamberove   potresno smiješne  demagoške  splačine  sa   prefidnom premisom   o nekakvom  seks skandalu kojom pokušava  slušaoce zatrpati  kao  snježna  lavina planinu!?

Trijumf gluposti je   teza  kako  samo SDA  kao  “pobjednička” stranka ( kradljivci glasova)    može  razmišljati i  praviti novu većinu.

Istina je tako  prosta- većinu pravi onaj koji to može, zar ne.

Naravno, sa  “plačljivom” ekipom  je i  dotadašnja kadrovska i  finansijska uzdanica   SDA , i  savršeni  stranački aparatčik iz Ćoralića , dr. Almin Handanagić, po vlastitoj vokaciji “Direktor Svemira”. Malobrojni se sjećaju da je onog dana kada je pala Rumenkova vlada, Handanagić zaposlio  na neodređeno čak 3 nova lica!? Provjerite datume i vidjećete da  “štima”. Zašto je Bog kaznio Krajinu  tako bahatim direktorom  koji je specijalizirao internu medicinu, subspecijalizirao  sumnjive javne nabavke i pregovaračke postupke (čitaj “Medit”)  i doktorirao na interesno-stranačkom zapošljavanju ostaje  u domenu Stvoritelja.

Handanagić: Tata-mata za pregovaračke postupke  i  stranačko zapošljavanje, zatvorski liječnik i “sve što treba”

Uopće  je tragikomično  i licemjerno  da  ekipa koju čine  Asim Kamber, Husein Rošić, NIjaz Hušić,  presuđeni  za zloupotrebu ovlasti Almin Handanagić i još kojekakvi abdićevi  ćufurovići i  hipotekarni avdići i dalje  pričaju svoju ličnu interesnu priču ( puni su para  ko tankeri naftom) ,a svoje višedecenijske mandate trošili su i troše na  demoliranju  bilo kakve nade  da će ovom Kantonu biti ikada bolje.

Pravda  da padnu  kad su se najmanje nadali, došla je pomalo kasno, ali  bolje ikad nego nikad. To je, barem, narodu jasno.