ZEKOTIĆ: SDA tone nezaustavljivo u propast koju neće zaustaviti ni predstojeći Kongres!

Bivši član SDA Sanski  Most Muhamed Zekotić, godinama involviran u sve tajne, zakulisne radnje i procese unutar ove stranke na Kantonu, pa i šire, analizira stanje u “najjačoj” bošnjačkoj političkoj opciji pred prestojeći stranački kongres 14.septembra u Sarajevu. Zekotić  smatra da je SDA  u Sanskom Mostu na rubu političke  eutanazije zahvaljujući onima koji je vode.

Njegov tekst (dijelove)  objavljujemo u boldu i fontu Italik.

U jeku priprema za predstojeći 7. Kongres Stranke demokratske akcije, sa raznih strana, u medijskom prostoru bombardovani smo ovih dana naslovima o dosada najvećem broju delegata na Kongresu što bi u čitaocu trebalo probuditi mišljenje o velikoj demokratiji u ovoj Stranci!
Svakako da je ovo tema za obrazložiti, ali u nastojanju raskrinkavanja političkog samoubistva vođa unutar SDA, prije svega, htio bih početi sa svojom općinskom organizacijom Sanski Most, Kantonalnom USK, pa ako bude potrebe i sa onom najvišom po ustrojstvu, onom kojom predsjedava Bakir Izetbegović, tj. Predsjedništvom SDA!

Zekotić je napustio SDA prije 11 mjeseci zbog jakih interesnih grupa unutar stranke koje su u Sanskom Mostu i šire preko političkog uticaja na izvršnu  i zakonodavnu vlast i na opće stanje u gradu stvorile odijum netrpeljivosti prema  SDA kao nikada do tada. SDA “mafija” vlada  svim sferama u ovom gradiću koga  građani masovno napuštaju.

 Na sve načine sam pokušavao mijenjati stanje društva nabolje kroz stranačku strukturu, ali kako sam već ranije pisao u tome nisam uspio! Jednostavno, interesne grupe su toliko uvezane da ne dozvoljavaju kritikovanje bilo koga iz tih grupa ni po kom osnovu!
Ne daj Bože kazati nekome da se udebljao, pa to je već signal, alarm da imaš pretenzije na njegovu poziciju!
I taj isti odmah okuplja kritičnu masu i predstavlja te za nepriajtelja, ili IZDAJNIKA kako se u Stranci etiketira svako ko razmišlja svojom glavom! Vama ću na maštu ostaviti da razmišljate kakvim, onda, pritiscima podliježe neko ko ukazuje na kriminalne radnje članova?!

Zekotić je  vjerovatno najbolji svjedok onog nečasnog što se dešavala  iza kulisa 6. kongresa na kome je Asim Kamber, omrznuti politički lider SDA, uspio  ući u Predsjedništvo SDA BiH i “stati uz bok” predsjedniku Bakiru Izetbegoviću.

Ozračje 6. Kongresa SDA, kojem sam i sam prisustvovao bilo je utoliko bolje jer je bilo proljeće, budila se priroda, pa i neke nove ideje kako bi mogli popraviti sveukupno stanje!
Naravno, uvjeravan sam kako se stanje može popraviti samo kroz Stranku, a utjecaj unutarstranački osvojiti na tom Kongresu, pa makar i krađom glasova!
Svi ste svjedoci onih snimaka kada moji dojučerašnji kolege letvaju, tj. dopisuju glasove onima koji su ih tu postavili, ali o tome ću detaljno, o svim imenima nalogodavaca i aktera u tekstu koji će biti objavljen naredne sedmice!

Zekotić  ističe kako  su “oni koji su preuzeli odgovornost na 6. Kongresu da vode krajišku SDA  od iste napravili Stranku za potkusurivanje ličnih interesa”.  Smatra  da je SDA  između 6. i 7. kongresa  najniže pala od osnivanja i to u svim segmentima. Navodi rezultate Stranke 2012. i 2014.godine.

Lokalni izbori:
1. 38104 glasova osvojila je SDA, ukupno, u svim gradovima USK za općinska vijeća
2. 43010 glasova osvojila je SDA, ukupno, sa svojim kandidatima za načelnike
2014. godina, Opći izbori:
• 31525 glasova osvojila je SDA za Kantonalnu skupštinu USK.

Šesti kongres SDA BiH održan je u proljeće 2015. a naredne godine bili su Lokalni izbori.

2016. godina, Lokalni izbori: 

1. 32106 glasova osvojila je SDA, ukupno, u svim gradovima USK za Općinska vijeća
2. 36396 glasova osvojila je SDA, ukupno, sa svojim kandidatima za Načelnike;
2018. godina, Opći izbori:
• 26255 glasova osvojila je SDA za Kantonalnu skupštinu USK-a.

Ako se poslužite matematikom, neumoljivom prirodnom znanošću, lako ćete doći do slijedećih rezultata!
• 5995 glasova, ukupno, u svim gradovima USK za općinska vijeća
• 6614 glasova, ukupno, sa svojim kandidatima za načelnike
• 5270 glasova, ukupno za Kantonalnu skupštinu USK-a.

Zekotić zaključuje  kako je SDA u Krajini  izgubila sve načelničke pozicije osim u Sanskom Mostu a u ovom gradu je načelničku funkciju  zadržala isključivo krađom glasova.

Svoja saznanja i dokaze o teškoj izbornoj krađi  u Sanskom Mostu na Općim izborima 2018.godine dostavio  sam nadležnom tužilaštvu!

Muhamed Zekotić ističe kako je pred SDA u Krajini totalni  krah,a kakav ugled kod naroda i drugih parlamentarnih stranaka uživa  govori i činjenica da ni sa  9 zastupnika u Skupštini godinu dana nakon izbora nije u stanju da   formira  većinu, pa  je sve “karte bacila”  na moljakanje laburista osuđenog ratnog zločinca Fikreta Abdića da sa njima pokušaju napraviti većinu i srušiti aktuelnu vladu.