MARGINA PRESUDE PROTIV BIVŠEG DIREKTORA ZZO USK Handanagić pored uvjeta od godinu dana zatvora i tri godine zabrane obavljanja rukovodećih funkcija u FBiH mora ZZO USK platiti 7200 KM za nanesenu štetu

No, sticajem  okolnosti  javnost  je uskraćena  za  dio presude kojom je osuđeni Handanagić dužan da ZZO USK vrati 7200 KM jer  je  nanio  štetu  ustanovi kojoj je bio na čelu. 
Naime,  Handanagić je kao  direktor ZZO USK primio u radni odnos  bez konkursa  Senku  Dizdarević  iz  Cazina i imenovao  je  na poziciju  šefa  računovodstva, iako  nije ispunjavala zakonske uslove za  to  radno mjesto. Prilikom   rada  na  godišnjem završnom finansijskom računu Zavoda čiji je budžet veći od 100 miliona KM, zbog toga  što šefica  računovodstva  nije imala  potrebni  certifikat za ovjeru  završnih računa, direktor Handanagić je bio prinuđen da za ove poslove tokom dvije  godine angažira druga pravna lica izvan ZZO USK  čime je Zavod finansijski oštećen.
Kako  Dizdarević  nije  mogla  ovjeravati  završne račune ZZO USK , Handanagić je angažirao računovodstvenu firmu “Braco” u dva navrata, ugovorom od 16.februara 2017.godine i ugovorom  od 19.01.2018. godine da  “potpiše” završne račune ZZO USK.
Dva potpisa  su ZZO USK koštala 7200 KM.
Handanagić  je dužan da u roku od šest mjeseci od pravosnažnosti presude obešteti ustanovu u kojoj je direktorovao, pod prijetnjom opozivanja uvjetne presude po odredbama člana 66. KZ FBiH. Drugim riječima, ako ne plati, ide u zatvor na godinu dana.
Uopće ne treba sumnjati  da će imućni i “ugledni”Handanagić platiti  ovu novčanu kaznu, obzirom da ga  je u životu “krenulo”  političkim  imenovanjem  na funkciju  direktora  ZZO USK, te da je i sada  izuzetno dobro plaćen kao  kantonalni zastupnik u Skupštini USK, ljekar u Kantonalnoj bolnici “Dr. Irfan Ljubijankić” i zatvorski ljekar u Kazneno-popravnom zavodu otvorenog  tipa Luke u Bihaću.
Osim toga, da se našalimo, samo od  dobijene presude  za klevetu protiv apotekarke Aide Alagić u visini od 3500 KM  može platiti polovinu sume od izrečene kazne u sudskoj presudi.
Bilo bi  tragikomično i ironično da  završi  u KPZ Luke, pa da, da  iskarikiramo pretpostavljenu situaciju, istovremeno bude  i zatvorenik i zatvorski ljekar. Što bi, priznaćete, bilo baš šega.