SANSKI POLITIČKI MAFIOZO/ ZUKIĆ: Asim Kamber nas je tjerao da krademo glasove za Farisa Hasanbegovića, varao je državu jer mi nije uplaćivao doprinose, uništio je stranku !

Objavljujemo FB Sanjanina Amira  Zukića, bivšeg vozača  SDA Sanski Most

Dragi moji prijatelji i poznanici,
nakon što me veliki broj vas pitao, a ponukani promjenom moje profilne fotografije, jesam li promijenio dres, tj. jesam li istupio iz SDA želim vam se svima, ovako javno, obratiti i objasniti šta se to, ustvari, dešava!!!

Svi dobro znate ko sam, odakle sam potekao i ko god mi je prijatelj zna moj životni put, jer sam sigurno prema svima vama uvijek bio otvoren.

Oni koji me manje poznaju mogli su na osnovu moga angažmana vidjeti da sam prije svega patriota, a onda i veliki i istinski strankaš SDA! Svi dobro znate da sam u proteklom ratu prošao golgote logora, a po završetku rata se vratio u svoju zemlju i u svoj grad Sanski Most!
Ali da puno ne širim priču o sebi, htio bih vam reći slijedeće!
Dugogodišnji sam uposlenik SDA, i kao takvog me većina vas zna!

Vozio sam, donedavno, jednog od predsjednika OO SDA Sanski Most, i kad je bio to po funkciji i kad nije, tačnije skoro da sam bio lični šofer Kamber Asima, a ne šofer Stranke!
Ovdje vam želim prenijeti svoje mišljenje i svoj stav, a koji ne izražavam prema Stranci nego samo prema ličnosti Kamber Asima ili kako ga u posljednjih nešto više od godinu dana zovem, moje mišljenje o ŽUPANU!!!

Iako sam mu u više navrata i duži vremenski period govorio da je previše pridao sebi važnosti i da ne uvažava ničije mišljenje, vrhunac moga nezadovoljstva se desio kada je na krajnje nedemokratski način za kandidata za Načelnika predložio Farisa Hasanbegovića!

Tada, na tom Općinskom odboru SDA, ugasila se i posljednja svijeća demokratije u Sanskom Mostu!
Velika većina je bila za Zinajdu Pašagić, ali tu noć Župan nije dozvolio glasanje i rekao da je kandidat Faris Hasanbegović!

Koliko je loš kandidat bio, svima vam je jasno, a o tome su najbolje objasnili Muhamed Zekotić i Terzić Arnel, morali smo pokrasti izbore da bi pobijedio Pelu!

Samo u mojoj Mahali dodali smo preko 200 glasova!
Kada, danas, vidim šta Zinajda radi u Skupštini kantona, smatram da ni ona ništa bolji kandidat nije bila!
Nadam se samo, da neće izdati principe i omalovažiti časnu borbu Armije BiH, i da ni u snu neće potpisati za koaliciju sa autonomašima!
Ali da ne idem daleko od teme!
Dragi moji prijatelji, iako sam i dalje na platnom spisku SDA, ja već 3 i po mjeseca ne radim!
Stranačko auto je mjesecima parkirano pred privatnu kuću u Pobriježju, odmah iza Kamberove kuće!
Kada sam otišao da predam papire za drugi posao jer mi je grehota primati pare, a ne raditi ta nova firma je od mene tražila da donesem potvrdu o izmirenim obavezama PIO i ZZO!
Tada sam doživio šok!

Od 2017. godine nije mi uplaćen staž, a plata mi je isplaćivana!
Saznadoh da je to krivično djelo, i moje se razočarenje samo poveća!

Moj Predsjednik, Župan iz stranačke kase je sebi plaćao po 800-1000 maraka računa za telefon, a meni nije uplaćivao staž!
U tom smo periodu kupili i novu Škodu za potrebe Stranke, ustvari za njegove potrebe, na kredit i mogao je plaćati ratu kredita, a meni nije staž!

Meni koji sam radio za 600 maraka, a za njega išao i na metak kad je trebalo jer nema čovjeka koga nije slagao i prevario i u posljednje vrijeme malo ko da se nije bunio!
Moram kazati da to tako nije bilo do unazad 3-4 godine!
Čini mi se da je sve počelo od polovine mandata Mustafe kao načelnika!
Do tada je zao uvažiti prijedloge, ispoštovati odgovore, ali se izgleda predugo koristio manipulacijama i lažima i sada se doveo u situaciju da nema kud!
Zato je i mene stavio na ”hlađenje”!

Ideja SDA nikada neće izaći iz mojih misili i mojih nastojanja, ali biti u takvoj općinskoj organizaciji u kojoj sjede i Zlatni ljiljani i provjereni patriote i mladi i školovani ljudi, a svi odreda se bune i negoduju a ne smiju mu reći ja više neću da sudjelujem!

Dok se stvari ne promjene, ja više nisam dio te organizacije za koju sam žrtvovao 20 godina života!
Neka je svaki sekund halal, radi Alije i svih onih koji su i živote dali za tu ideju!

Moja borba za naše bolje sutra se nastavlja!
Hvala vam svima koji me razumijete!